Deelname

Hieronder kun je je van 2 januari tot 1 oktober 2021 inschrijven voor de Nationale Sporttest 2021. Heb je eerder meegedaan, log dan in en meld je aan voor deelname. De registratiekosten bedragen €57,50, inclusief de onderscheiding. Iedereen die zich inschrijft voor 1 februari 2021 krijgt een vroegboekkorting van €7,50. Dit bedrag wordt begin februari teruggestort.

Kijk voor je je inschrijft goed naar de proeven en eisen, de leeftijdsgroepen en de spelregels (klik hier). De proeven worden op eigen initiatief en voor eigen rekening en risico afgelegd. Deelname staat open voor sporters van alle nationaliteiten. De proeven moeten echter in Nederland worden afgelegd en alle communicatie is in het Nederlands.

Speciaal vanwege de coronamaatregelen geldt het volgende:

  1. voor elke individuele proef geldt dat deelnemers minimaal zes maanden de tijd krijgen, gerekend van de opening van de inschrijving op 2 januari 2021 tot 1 december 2021, om deze af te leggen
  2. als het door landelijke wet- en regelgeving enige tijd niet mogelijk is om een individuele proef af te leggen, dan worden de deelnemers bij nadere aankondiging in de gelegenheid gesteld om die individuele proef alsnog, deels of volledig ná 1 december 2021, af te leggen, opdat zij minimaal zes maanden de tijd hebben gehad, gerekend vanaf de opening van de inschrijving op 2 januari 2021, om de betreffende individuele proef te behalen (met uitzondering van punt E hierna)
  3. alle overige proeven dienen gewoon vóór 1 december 2021 te zijn behaald en afgetekend
  4. ten aanzien van proef 5 (zelfverdediging, zeven keuzemogelijkheden) geldt dat de keuzeonderdelen boksen en militaire zelfverdediging in periodes waarin door landelijke wet- en regelgeving anderhalve meter afstand moet worden gehouden op een bokszak mogen worden uitgevoerd
  5. ten aanzien van proef 5 (zelfverdediging, zeven keuzemogelijkheden) geldt dat er voor de keuzeonderdelen jiu-jitsu, judo, karate, schermen en taekwondo in afwijking van punt B géén extra tijd wordt gegeven om te compenseren voor periodes waarin door landelijke wet- en regelgeving anderhalve meter afstand moet worden gehouden; in dat geval hebben deelnemers (alleen) de mogelijkheid om proef 5 af te leggen op basis van de keuzeonderdelen boksen of militaire zelfverdediging op een bokszak.

Door je in te schrijven verklaar je akkoord te gaan met de spelregels.

Verreweg de meeste deelnemers zijn militairen. Zij kunnen de proeven op een kazerne trainen en afleggen; bovendien zijn de meeste sportinstructeurs van Defensie als official bevoegd. Alle overige sporters kunnen de proeven afleggen bij officials van de landelijke sportbonden voor de geteste disciplines.

Veel plezier en succes bij je deelname aan de Nationale Sporttest!

Inschrijven

2021 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
 

Nationale Sportmedaille NOC*NSF

Klik hier voor de Eregalerij sinds 1913

Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF

Klik hier voor de Eregalerij sinds 1916

Zoek

 

Contact

Postbus 1, 1390 AA Abcoude
ofni.[antispam].@sportonderscheidingen.nl

19.03.08 SSO logo in combinatie met NOCNSF 50%