vijfkamp-homepage-brons

Nationale Sporttest 2023 heropend tot 14 februari
dinsdag 24 januari 2023Beste sporter

De Stichting Sportonderscheidingen heeft zojuist de inschrijving voor de Nationale Sporttest 2023 voor een periode van drie weken heropend.

In 2021 moest de inschrijving eind september worden gemaximeerd op 350 deelnemers. Dit vanwege onze capaciteitsbeperkingen als kleine stichting. Vorig jaar werd datzelfde maximum niet na negen maanden, maar al na drie weken bereikt. Dit jaar opende de inschrijving op 2 januari om 15.00 uur en tikten we de limiet van 350 binnen 24 uur aan.

Hierdoor waren wij net zo verrast als degenen die achter het net visten. Vervolgens hebben wij veel reacties ontvangen van sporters die begrijpelijk teleurgesteld waren dat zij zich zó vroeg in het jaar al niet meer konden aanmelden.

De stichting heeft als doel om zoveel mogelijk sporters voor aanzienlijke fysieke prestaties en alzijdige vaardigheid te waarderen. Dat zijn al meer dan 100 jaar vrijwel uitsluitend militairen. Daarom hebben wij, na afstemming met Defensie, besloten om in dit bijzondere jaar, waarin wij naar verwachting aan Defensie gaan overdragen, de schouders er nog eens extra onder te zetten door het maximum los te laten en de inschrijving te heropenen.

Echter: juist ook vanwege de voorgenomen overdracht aan Defensie op 1 april (klik hier) sluit de inschrijving definitief op dinsdag 14 februari 2023 om 23:59 uur. Dat is vandaag over precies drie weken en makkelijk te onthouden, want dat is Valentijnsdag.

Kortom, voor degenen die op 3 januari nog aan de grond stonden toen de helikopter vertrok: we sturen nog een heli. Zeg het voort en schrijf je snel in. Klik hier voor de eisen en hier om je aan te melden.

Met sportieve groet,

Elias Woudenberg
Voorzitter | Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50