vijfkamp-homepage-brons

De eerste geslaagden van 2021 zijn binnen; zilver!
vrijdag 29 januari 2021


De eerste geslaagden van 2021 voor de Nationale Sportmedaile NOC*NSF zijn bekend: Sergeant-majoor van de Mariniers Paul Oppelaar en Sergeant van de Mariniers Jeroen Rumping, resp. chef sport en sportinstructeur aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder.

Beiden legden alle proeven in januari af en behaalden de eisen voor de derde keer. Daarmee verdienen zij de Nationale Sportmedaille NOC*NSF in zilver, waarvan er in de regel minder dan tien per jaar worden toegekend (klik hier).

Majoor Oppelaar: 'Op het KIM worden zo'n driehonderd adelborsten en deels ook cadetten opgeleid tot officier. Sport is daarbij verplicht. Die opleidingen gaan gewoon door, ook tijdens corona, maar dan in quarantaine. Dat betekent dat wij de proeven binnen de covid-19-regels kunnen afleggen. Dat doen we dus ook'. Sergeant Rumping: 'De Sportmedaille leeft hier enorm. Wij moedigen het ook aan: elk jaar hebben we tientallen deelnemers. We houden atletiek graag in het programma; de Sporttest sluit daar naadloos op aan. En we geven graag zelf het goede voorbeeld'.

Het KIM is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De NLDA leidt adelborsten en cadetten op tot officier: adelborsten bij de Koninklijke Marine op het KIM in Den Helder; cadetten bij de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee op de KMA in Breda.

De afgelopen vijf jaar kwamen de volgende personen als eerste binnen:

  • 2020: Sergeant 1 der Genie Sjoerd Kuin
  • 2019: Cadet-sergeant van de Koninklijke Luchtmacht Jur Koning
  • 2018: Majoor der Genie Marino Verhaar, Sergeant 1 der Genie Sjoerd Kuin en Sergeant 1 van de LO/Sport Daniël Lamain
  • 2017: Eerste luitenant der Infanterie Daniël van Dijk en Sergeant van de Koninklijke Marine Jet van Gemert
  • 2016: Sergeant 1 van de Verbindingsdienst Maarten de Laat en Huzaar 1 Detlev Grin.

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen? Schrijf je dan in voor de Nationale Sporttest. Klik hier voor de samenvatting, hier voor de eisen en hier om je aan te melden.

PS: de vroegboekkorting van €7,50 geldt tot en met as. zondag 31 januari.


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50