vijfkamp-homepage-brons

Stichting installeert vierde ambassadeur
donderdag 10 december 2020


Vanavond heeft de Stichting Sportonderscheidingen een nieuwe ambassadeur geïnstalleerd: Kolonel der Mariniers Jan ten Hove, commandant van het Marine Training Command in Doorn.

Kolonel Ten Hove maakt zich sinds meerdere jaren verdienstelijk door de Nationale Sporttest bij het Korps Mariniers te promoten en door te adviseren hoe het gedachte- en erfgoed meer bij Defensie kan worden geborgd. Hij behaalde zelf de Nationale Sportmedaille NOC*NSF in 1984, 1985 en 1986.

In maart 2017 installeerde de stichting Brigadegeneraal van de Militair-juridische Dienst b.d. mr. Bram Zuidema als ambassadeur; in september 2020 Luitenant-kolonel der Huzaren Corstiaan de Haan; en in november 2020 Kolonel der Cavalerie drs. Harold de Jong. Hierdoor heeft de stichting nu vier deskundige en actieve promotoren.

De Stichting Sportonderscheidingen feliciteert kolonel Ten Hove met deze benoeming en dankt generaal Zuidema, de kolonels Ten Hove en De Jong en overste De Haan voor hun inzet.


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50