vijfkamp-homepage-brons

Stichting installeert derde ambassadeur
vrijdag 6 november 2020


Deze week heeft de Stichting Sportonderscheidingen een nieuwe ambassadeur geïnstalleerd: Kolonel der Cavalerie drs. Harold de Jong, commandant van de Koninklijke Militaire School in Ermelo.

Kolonel De Jong maakt zich sinds meerdere jaren verdienstelijk door de Nationale Sporttest bij de Koninklijke Landmacht te promoten en door de uitreiking van de Nationale Sportmedaille NOC*NSF door commandanten op appel te stimuleren. Hij behaalde beide onderscheidingen van de stichting ook zelf: zowel de Nationale Sportmedaille NOC*NSF als het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF.

In maart 2017 installeerde de stichting Brigadegeneraal van de Militair-juridische Dienst b.d. mr. Bram Zuidema als ambassadeur; in september 2020 Luitenant-kolonel der Huzaren Corstiaan de Haan. Hierdoor heeft de stichting nu drie deskundige en actieve promotoren.

De Stichting Sportonderscheidingen feliciteert kolonel De Jong met deze benoeming en dankt generaal Zuidema, kolonel De Jong en overste De Haan voor hun inzet.


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50