vijfkamp-homepage-brons

Stichting installeert tweede ambassadeur
dinsdag 8 september 2020


De Stichting Sportonderscheidingen heeft een nieuwe ambassadeur geïnstalleerd: Luitenant-kolonel der Huzaren Corstiaan de Haan.

Overste De Haan maakt zich sinds vele jaren verdienstelijk door de stichting te adviseren over protocollaire en historische onderwerpen. Ook stond hij aan de basis van het in 2016 hernieuwde convenant met het Ministerie van Defensie.

Hierdoor werd de 100 jaar eerder - in 1916 - geïnitieerde samenwerking ten aanzien van de Militaire Vijfkamp bestendigd en kan het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF blijven worden verleend. Eerder werd hij benoemd tot lid van verdienste.

In maart 2017 installeerde de stichting Brigadegeneraal van de Militair-juridische Dienst b.d. mr. Bram Zuidema, oud-voorzitter en erelid, als ambassadeur. Hij werd voor een tweede termijn van drie jaar benoemd. Hierdoor heeft de stichting nu twee deskundige en actieve promotoren.

De Stichting Sportonderscheidingen dankt generaal Zuidema en overste De Haan voor hun inzet en feliciteert hen met deze (her)benoeming.


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50