vijfkamp-homepage-brons

Nationale Sporttest 2022 open; max 300 deelnemers
maandag 3 januari 2022


Beste sporter,

Wij wensen je een heel gezond en vooral fit 2022 toe. Ook dit jaar hopen we dat je zin hebt om (weer) deel te nemen aan de Nationale Sporttest. Wij zijn er in elk geval klaar voor: de inschrijving is nu geopend!

De eisen blijven gelijk aan vorig jaar, maar graag maak ik je attent op drie wijzigingen.

De eerste is dat het aantal deelnemers dit jaar wordt gemaximeerd. Door de overweldigende belangstelling kon onze helpdesk het vorig jaar maar nauwelijks aan. Zo moest de inschrijving al in september bij 349 deelnemers vervroegd worden gesloten. In 2022 is er ruimte voor maximaal 300 deelnemers - wie het eerst komt, die het eerst maalt.

De tweede wijziging betreft de inschrijfkosten. Deze hebben we de afgelopen vijf jaar stabiel kunnen houden, maar door de stijgende kosten moeten ze nu helaas worden verhoogd. De inschrijfkosten bedragen dit jaar €69,50 per deelnemer. Militairen die de eisen behalen, kunnen deze kosten bij Defensie declareren.

Het derde punt is dat de vroegboekkorting vervalt. Die bedroeg €7,50 in januari voor sporters die eerder hadden deelgenomen. In plaats daarvan komt een nieuwe korting die het hele jaar geldt: deelnemers die de eisen in het verleden hebben behaald en de Nationale Sportmedaille NOC*NSF voor de tweede keer of vaker willen behalen, ontvangen aan het eind van de maand waarin zij zich inschrijven €12,00 retour. Zo willen we stimuleren om de Nationale Sportmedaille NOC*NSF meer dan eens te behalen, of - zoals steeds meer sporters doen - als jaarlijkse conditieproef te gebruiken.

Juist nu is het van belang om in good shape te blijven. Daarom doen wij er alles aan om de Nationale Sporttest ook onder coronaomstandigheden zo toegankelijk mogelijk te houden. Zodat, net als in 2020 en 2021, van de vijf onderscheidingen voor fysieke prestaties er minimaal één haalbaar blijft: de Nationale Sportmedaille NOC*NSF.

Meld je dus zo snel mogelijk aan om verzekerd te zijn van deelname en om zoveel mogelijk gebruik te maken van de minimale periode van zes maanden per proef. Daarbij maak ik gebruik van de gelegenheid erop te wijzen dat het belangrijk is om de regels op de website, in de eisentabel en op de prestatiekaart echt goed te lezen en te volgen.

Wij hopen dat je de uitdaging dit jaar (opnieuw) aangaat en zien je inschrijving graag tegemoet. Klik hier voor de eisen, hier voor de poster 'Hoe fit ben jij?' en hier om je aan te melden.

Mede namens het bestuur wens ik je alle goeds en vooral veel sportplezier toe dit jaar.

Met hartelijke groet,

Nicoline Smoor
Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50