vijfkamp-homepage-brons

Stichting benoemt twee Leden van Verdienste
maandag 20 februari 2023


De Stichting Sportonderscheidingen heeft Kolonel der Mariniers Jan ten Hove en Kolonel der Cavalerie Harold de Jong benoemd tot Lid van Verdienste.

Kolonel Ten Hove heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt bij de voorgenomen overdracht van de Nationale Sportmedaille en het Nationale Vijfkampkruis aan Defensie. Deze heeft als doel om de toekomst van beide historische onderscheidingen voor de lange termijn te borgen (klik hier). Naar verwachting gaat de Nationale Sportmedaille op 1 april 2023 over naar de Staf Fysieke Training & Sport van de Koninklijke Marine c.q. het Korps Mariniers en het Nationale Vijfkampkruis naar de LO&Sportorganisatie van de Koninklijke Landmacht. Kolonel Ten Hove behaalde zelf de Nationale Sportmedaille NOC*NSF in 1984, 1985 en 1986.

Kolonel De Jong heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt bij de bevordering van de deelname aan de Nationale Sporttest en zo bijgedragen aan de sterke groei van het deelnemersveld. Als commandant van de Koninklijke Militaire School, het grootste opleidingsinstituut van de Landmacht, zet hij zich in om de Nationale Sportmedaille op appel uit te (laten) reiken aan jonge militairen en in het bijzonder aan onderofficieren in opleiding, die als vakman, leider en instructeur een voorbeeldfunctie binnen hun eenheid hebben. Kolonel De Jong behaalde zelf de Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in 1987.

De Stichting Sportonderscheidingen dankt beide kolonels voor hun verdiensten en feliciteert hen van harte met deze benoeming. Zij zijn bijgeschreven in de Eregalerij met Leden van Verdienste.

Met sportieve groet,

Elias Woudenberg
Voorzitter | Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude
E voorzitter@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50