vijfkamp-homepage-brons

We hopen dat je nog steeds fit bent ...
zondag 24 mei 2020


Beste sporter,

Eind mei, de zon schijnt al weken. We hopen dat je deze periode goed doorstaat en erin slaagt om fit te blijven. We zien dat veel mensen er zo langzamerhand graag weer op uit willen.

Gelukkig hebben we in Nederland vrij veel bewegingsvrijheid behouden en is individueel buitensporten gewoon mogelijk. Klik hier voor het protocol Verantwoord sporten van NOC*NSF en hier voor de campagne Bewegen - het nieuwe normaal.

Bij Defensie zijn de meeste sportbureaus sinds maart bemand gebleven, zij het op een lager pitje. Zij schalen nu langzaam weer op.

Dat maakt dat veel van de onderdelen voor de Nationale Sporttest nog steeds getraind kunnen worden, al is dat niet altijd even makkelijk als voorheen. En dat de proeven ook afgelegd kunnen worden, voor nu met uitzondering van de zelfverdedigingsproef.

Kortom: tijd om te laten zien dat je fit bent!

Met de Nationale Sporttest werk je naar een concreet doel: een onderscheiding voor fysieke prestaties, de Nationale Sportmedaille NOC*NSF. Alle proeven kun je zo vaak en waar je zelf wilt individueel afleggen, tot 1 december 2020. Dat is nog ruim zes maanden.

Voor de goede orde, het bestuur van de Stichting Sportonderscheidingen beoordeelt maandelijks of de termijn voor de Nationale Sporttest 2020 eventueel moet worden verlengd. Vooralsnog is dat niet het geval - het gaat immers om individuele proeven, de sportbureaus zijn open en er is nog meer dan genoeg tijd tot 1 december.

In 2019 behaalden 134 uit meer dan 300 deelnemers (±40%) de Nationale Sportmedaille NOC*NSF. De eerste geslaagden van 2020 hebben zich al gemeld: klik hier voor de Eregalerij.

Klik hier voor de eisen en hier om je aan te melden. En voor iedereen die zich al heeft aangemeld: wij wensen je van harte alle succes bij het afleggen van de proeven in dit bijzondere jaar.

Met sportieve groet, blijf gezond,


Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50