vijfkamp-homepage-brons

De eerste geslaagde van 2020 is binnen; goud!
maandag 9 maart 2020


De eerste geslaagde van 2020 voor de Nationale Sportmedaile NOC*NSF is bekend: Sergeant 1 der Genie Sjoerd Kuin, instructeur aan de School Luchtmobiel, onderdeel van de Koninklijke Militaire School (KMS).

Hij legde alle proeven in januari af en behaalde de eisen voor de vijfde keer op rij: in 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020. Hiermee behaalde hij de Nationale Sportmedaille NOC*NSF in goud, die sinds 2000 gemiddeld slechts 1-2 keer per jaar wordt toegekend.

Vorig jaar behaalde een cadet van de NLDA als eerste de eisen; dit jaar kwam sergeant Kuin dus als eerste binnen. In 2018 verrichtte hij al hetzelfde staaltje, samen met majoor Marino Verhaar en sportinstructeur sergeant Daniël Lamain.

Op de School Luchtmobiel leren soldaten en korporaals de militaire basisvaardigheden en krijgen zij een vervolgopleiding voor de Luchtmobiele Brigade. Sergeant Kuin ontving de onderscheiding zojuist op appel uit handen van kolonel Harold de Jong, commandant KMS.

Kolonel De Jong: 'Ik ben trots dat iemand binnen de KMS deze challenge heeft gewonnen - en dat voor de tweede keer. Door deze zware proeven vijf jaar op rij af te leggen en zo de Nationale Sportmedaille NOC*NSF in goud te behalen, stelt sergeant Kuin zich op als vakman, leider, instructeur - de wezenskenmerken van de onderofficier.

Hiermee geeft hij invulling aan de kernwaarden van de Landmacht: moed, toewijding, veerkracht. Zo hij inspireert anderen die met de Nationale Sporttest bezig zijn of overwegen voor de blauwe baton op te gaan. Gefeliciteerd!'.

De Nationale Sporttest is bij de Koninklijke Landmacht aan een comeback bezig: van de 312 deelnemers in 2019 kwamen er 101 (32%) van de KL; in de eerste twee maanden van 2020 meldden zich 200 deelnemers aan, waarvan 100 (50%) van de KL - net zo veel als in heel 2019.

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen? Ga dan op voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF. Klik hier voor de eisen en hier om je aan te melden.


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50