NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (20 FEBRUARI 2018)

De eerste geslaagden van 2018 zijn binnen

 

 

De eerste geslaagden voor de Nationale Sporttest 2018 zijn binnen: drie militairen van de 11e Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht. Zij behaalden de eisen vorige week gezamenlijk in slechts één dag. De meeste deelnemers doen weken tot maanden over het afleggen van alle eisen.

 

Majoor Marino Verhaar (37), compagniescommandant: 'Ik wilde al jaren meedoen aan de Nationale Sporttest. Dus toen een van onze groepscommandanten dit jaar voor de derde keer opging zei ik: nu doe ik met je mee, maar wel met twee extra uitdagingen: alle proeven op één dag en alle eisen een leeftijdsgroep hoger. Daar hebben we een weddenschap van gemaakt. Dus dat hebben we gedaan. In alle eerlijkheid moet ik erbij zeggen: het was wel pittig!'.

 

Sergeant 1 Sjoerd Kuin (32), groepscommandant, behaalde de eisen in 2016, 2017 en dit jaar voor de derde keer. Daarmee kwalificeert hij voor de zilveren medaille. 'We wilden hiermee de rest van de eenheid, die vaak een stuk jonger zijn, het goede voorbeeld geven en motiveren om qua sport mee te doen. Het is ook een goede stimulans om fit te blijven. Maar er komt wel doorzettingsvermogen bij kijken. Het was ook geweldig dat de LO/Sport ons de hele dag heeft kunnen begeleiden'.

 

Sergeant 1 Daniël Lamain (34), sportinstructeur: 'Toen ik de vraag kreeg of ik alle proeven op één dag wilde afnemen was mijn eerste reactie dat ik dat niet verstandig vond: de eisen liggen hoog. Maar ze wilden doorzetten, dus toen heb ik gezegd: dan moeten we het goed plannen, en dan doe ik zelf ook mee. 's Ochtends om 8.00 lagen we in het zwembad en om 16.15 waren we klaar. Het is dat we goed getraind zijn, want de Nationale Sportmedaille NOC*NSF stelt echt wel wat voor'.

 

Alle drie zijn opgenomen in de Eregalerij met de namen van alle sporters die de Nationale Sportmedaille NOC*NSF sinds 1989 hebben behaald (klik hier).

 

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen? Klik dan hier voor de eisen, hier voor de poster 'Hoe fit ben jij?' en hier om je aan te melden, met als doel: de Nationale Sportmedaille NOC*NSF.

 

Met sportieve groet,

 

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF: bij de 1e keer in brons, bij de 3e keer in zilver en bij de 5e keer in goud