NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (5 APRIL 2018)

Uitreiking Nationale Sportmedaille NOC*NSF bij de KL

 

 

Na het Korps Mariniers (klik hier) hebben nu ook de onderdeelscommandanten van het Commando Landstrijdkrachten besloten om de Nationale Sportmedaille NOC*NSF op appel uit te reiken aan militairen die de eisen hebben behaald.

 

Het betreft alle deelnemers aan de Nationale Sporttest 2018 die zijn ingedeeld bij 11 Luchtmobiele Brigade, 13 Lichte Brigade, 43 Gemechaniseerde Brigade, het Korps Commandotroepen, het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando, het Operationeel Ondersteuningscommando Land, het Materieellogistiek Commando Land, het Opleidings- en Trainingscommando en 1 (German/Netherlands) Corps.

 

Deze nieuwe wijze van uitreiken is een trial in de inmiddels meer dan 100-jarige geschiedenis van de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF.

 

Generaal-majoor Kees Matthijssen, plaatsvervangend commandant Landstrijdkrachten: 'Militairen die naast een zwaar programma een onderscheiding voor fysieke prestaties halen, laten daarmee zien dat ze fit for purpose zijn. De Nationale Sportmedaille, vroeger bekend als 'de NSF', die krijg je niet zomaar. Ik daag elke fitte militair van de Landmacht uit om te proberen die blauwe baton te halen'.

 

Kolonel Harold de Jong, G3 van de Landmacht: 'De Stichting Sportonderscheidingen stimuleert met de Nationale Sportmedaille en het Nationale Vijfkampkruis jaarlijks honderden militairen om een hoog fysiek niveau te halen. Dit op een wijze die vele malen meer impact heeft dan Defensie zelf met een vergelijkbaar klein budget zou kunnen bereiken. Wat dat betreft een ijzersterk voorbeeld voor de Adaptieve Krijgsmacht: het efficiënt organiseren van essentiële taken in samenwerking met civiele partners'.

 

De eerste uitreiking bij de Koninklijke Landmacht vond vandaag plaats bij 11 Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen, waar kolonel Kees van Eijl de onderscheiding op appel uitreikte aan de eerste drie militairen die dit jaar de Nationale Sportmedaille NOC*NSF behaalden - nota bene alle proeven op één dag (klik hier).

 

Wil je je onderscheiding niet per post ontvangen maar ook persoonlijk opgespeld krijgen? Geef dan op het inschrijfformulier aan dat je dit jaar van deze bijzondere mogelijkheid gebruik wilt maken. De Stichting Sportonderscheidingen zorgt dan dat je onderscheiding en diploma naar je commandant worden verstuurd, die deze dan bij de eerstvolgende gelegenheid voor het front van de eenheid kan uitreiken.

 

Klik hier voor de eisen, hier voor de poster 'Hoe fit ben jij?' en hier om je aan te melden, met als doel: de Nationale Sportmedaille NOC*NSF.

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Generaal Kees Matthijssen daagt militairen van de Landmacht uit om de Nationale Sportmedaille te behalen