NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (30 OKTOBER 2017)

Uitreiking Nationale Sportmedaille bij Mariniers in Doorn

 

In 2016 leverde het Korps Mariniers verhoudingsgewijs de meeste deelnemers aan de Nationale Sporttest NOC*NSF: 35%. En bovendien het hoogste slagingspercentage voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF: 65%, fors meer dan het gemiddelde (klik hier). Ook dit jaar liggen de mariniers aan kop bij de inschrijvingen en de geslaagden.

 

Om deze bijzondere prestatie te waarderen heeft de Stichting Sportonderscheidingen in overleg met het Korps Mariniers besloten om de uitreiking van de Nationale Sportmedaille dit jaar te laten plaatsvinden door de commandanten van 1MCG, 2MCG en MTC op de traditionele eindejaarsappels: de Alle Hens in december. Dit bij wijze van proef en alleen voor geslaagden die daar prijs op stellen. Deze Alle Hens vinden plaats op 5 december (1MCG) en 12 december (2MCG en MTC) op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn.
 

Luitenant-kolonel (R) der Mariniers ir Rinus Zwijnenburg, penningmeester Stichting Sportonderscheidingen: 'De blauwe baton van de Nationale Sportmedaille geeft aan dat je het perfect voor elkaar hebt qua uithoudingsvermogen, kracht en motorische skills. Een militair zegt het dat je fit for purpose bent qua fysieke gesteldheid, en dat is een van de voorwaarden om goed als (zee)soldaat te kunnen functioneren. Daarom wordt er bij het Korps Mariniers veel waarde gehecht aan deze historische onderscheiding'.

 

In aanmerking komen alle mariniers van 1MCG, 2MCG en MTC van wie de complete prestatiekaart uiterlijk 1 december 2017 is ontvangen. Ook mariniers van deze eenheden die hun diploma en onderscheiding dit jaar al hebben ontvangen kunnen, als zij daar prijs op stellen, alsnog op deze Alle Hens worden genoemd.

 

Wil je als geslaagde aanwezig zijn bij deze unieke uitreiking? Zorg dan dat je alle eisen vóór 1 december 2017 met succes hebt afgelegd en laat aftekenen. Geef bij het insturen van je prestatiekaart via info@sportonderscheidingen.nl aan bij welke marinierseenheid je hoort en dat je erbij wilt zijn. Haal je 1 december niet, dan houd je onverminderd tot 31 december de tijd en wordt de onderscheiding regulier per post toegestuurd.

 

Klik hier voor de eisen en kijk of je het in je hebt om de Nationale Sportmedaille NOC*NSF te halen, en hier voor de poster 'Hoe fit ben jij?'. 

 

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF: bij de 1e keer in brons, bij de 3e keer in zilver en bij de 5e keer in goud