vijfkamp-homepage-brons

De Stichting Sportonderscheidingen feliciteert ... :
maandag 13 december 2021


De Stichting Sportonderscheidingen feliciteert alle sporters die dit jaar de Nationale Sportmedaille NOC*NSF hebben behaald. Dat is net als vorig jaar extra bijzonder omdat er opnieuw uitdagingen waren door de coronamatregelen.

Behaalde in 2020 nog 39% de eisen (klik hier), dit jaar legde maar liefst 43% van de deelnemers alle proeven met succes af. Kortom: ook in 2021 hebben de deelnemers laten zien dat ze fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen en bovenal ook mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen beschikken. En dat is precies waar de Nationale Sportmedaille NOC*NSF voor wordt verleend.

Met name ook voor de militaire deelnemers geldt dat zij daarmee toewijding en veerkracht hebben getoond, twee van de drie kernwaarden van de krijgsmacht. Complimenten daarvoor!

 Nationale Sportmedaille NOC*NSF 2021
111    deelnemers geslaagd voor de 1e keer
13    deelnemers geslaagd voor de 2e keer
 10    deelnemers geslaagd voor de 3e keer
 6    deelnemers geslaagd voor de 4e keer
2    deelnemers geslaagd voor de 5e keer
 2    deelnemers geslaagd voor de 6e keer
 2    deelnemers geslaagd voor de 7e keer
1
deelnemer geslaagd voor de 11e keer
1
deelnemer geslaagd voor de 17e keer
   1deelnemer geslaagd voor de 40e keer
149     geslaagden uit 349 deelnemers (43%)

Alle geslaagden zijn opgenomen in de Eregalerij voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF (met uitzondering van degenen die niet vermeld wilden worden). Net als in 2020 zijn zij de enigen die dit jaar een Nederlandse onderscheiding voor fysieke prestaties hebben behaald. Het Elfstedenkruis, het Vierdaagsekruis, het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF en het TMPT-Kruis konden immers ook dit jaar mede vanwege de coronamaatregelen niet worden verleend. 

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen? Doe dan volgend jaar (opnieuw) mee of pak gelijk door: op naar zilver of goud.

Met sportieve groet,

Elias Woudenberg
Voorzitter | Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50