vijfkamp-homepage-brons

De Stichting Sportonderscheidingen feliciteert ... :
donderdag 17 december 2020


De Stichting Sportonderscheidingen feliciteert alle sporters die dit jaar, ondanks de extra uitdagingen door de coronamatregelen, de Nationale Sportmedaille NOC*NSF hebben behaald.

In 2019 behaalde 43% de eisen (klik hier); dit jaar slaagde 39% van de deelnemers. Kortom: ook in een jaar waarin allerlei onverwachte beperkingen ontstonden, hebben de deelnemers laten zien dat ze fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen en bovenal ook mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen beschikken. En dat is precies waar de Nationale Sportmedaille NOC*NSF voor wordt verleend.

Met name ook voor de militaire deelnemers geldt dat zij daarmee toewijding en veerkracht hebben getoond, twee van de drie kernwaarden van de krijgsmacht. Complimenten daarvoor!

 Nationale Sportmedaille NOC*NSF 2020
70  deelnemers geslaagd voor de 1e keer
11deelnemers geslaagd voor de 2e keer
 7deelnemers geslaagd voor de 3e keer
 2deelnemers geslaagd voor de 4e keer
3deelnemers geslaagd voor de 5e keer
 2deelnemers geslaagd voor de 6e keer
 1deelnemer geslaagd voor de 16e keer
1deelnemer geslaagd voor de 39e keer
97geslaagden uit 248 deelnemers (39%)

Alle 97 geslaagden zijn opgenomen in de Eregalerij voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF. Zij zijn ook de enigen die in 2020 een Nederlandse sportonderscheiding hebben behaald. De overige vier onderscheidingen voor fysieke prestaties (Elfstedenkruis, Vierdaagsekruis, Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF en TMPT-Kruis) zijn immers dit jaar mede vanwege de coronamaatregelen niet verleend. 

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen? Doe dan volgend jaar (opnieuw) mee of pak gelijk door: op naar zilver of goud. Want juist tijdens deze pandemie is het van belang om in shape te blijven.

Met sportieve groet,

Elias Woudenberg
Voorzitter | Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50