vijfkamp-homepage-brons

NMK Militaire Vijfkamp 2021 afgelast
woensdag 7 april 2021


Na de verzending van het bericht dat de inschrijving voor het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Militaire Vijfkamp 2021 was geopend (klik hier), heeft de Sportcommissie van de Koninklijke Landmacht laten weten dat het BIMS dit NMK heeft moeten afgelasten.

Het NMK Militaire Vijfkamp moest in 2019 worden gecanceld vanwege een hittegolf, en helaas in 2020 en nu ook in 2021 vanwege de coronamaatregelen. De wedstrijd zal ook niet op een later moment dit jaar plaatsvinden.

Dit betekent dat het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF helaas voor het derde jaar op rij niet voor prestaties in de Militaire VIjfkamp kan worden behaald. Voor zover berichten over opening en afgelasting tot verwarring hebben geleid, bieden wij hiervoor mede namens de Sportcommissie en het BIMS excuses aan.

Vijfkampers die het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in 2013, 2014 en/of 2015 hebben behaald (klik hier) en ervoor hebben gekozen om hun diploma's en onderscheidingen tezamen met de lichting 2021 uit handen van de voorzitter van NOC*NSF uitgereikt te krijgen, zullen deze nu per post ontvangen.

De eerstvolgende gelegenheid om het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Militaire Vijfkamp te behalen, is derhalve op het NMK Militaire Vijfkamp 2022.


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50