vijfkamp-homepage-brons

Nog drie maanden om de blauwe baton te halen
donderdag 1 september 2022


Beste sporter,

We hopen dat je hebt kunnen genieten van wat zomerse ontspanning en dat je uitgerust en in good shape bent. Geloof het of niet, maar over drie weken komt de herfst alweer in zicht. Eigenlijk de beste tijd van het jaar om de proeven voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF af te leggen.

Dat is wat veel sporters doen, want elk jaar komen de meeste prestatiekaarten in september, oktober en november binnen. Vorig jaar namen er 349 sporters deel aan de Nationale Sporttest, waarvan er 149 (43%) de eisen voor de onderscheiding behaalden. Het Korps Mariniers ging daarbij aan kop met een slagingspercentage van 53%, op de voet gevolgd door de Koninklijke Landmacht met 51% (klik hier).

Dit jaar is de inschrijving gesloten bij 357 deelnemers. Daarvan zijn er op dit moment 31 geslaagd (9%). Dat betekent dat veel deelnemers nog een of meer proeven moeten afleggen. Let op: dat kan tot uiterlijk 1 december 2022. Pak dus je kans en leg de openstaande proeven zo snel mogelijk af, onder het motto: 'Haast je als tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt'.

Je kunt de proeven afleggen bij alle sportbureaus van Defensie. Wil je zoveel mogelijk proeven op één dag in het weekeinde afleggen? Op za 17 september 2022 wordt van 08.30 tot 15.00 uur op de De Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot een speciale afnamedag georganiseerd. Klik hier om je aan te melden bij ritmeester Kelvin Hilgeholt, onder vermelding van je naam, peoplesoftnummer en de nog af te leggen onderdelen. Een leuke gelegenheid om andere deelnemers te ontmoeten.

Geslaagden worden opgenomen in de Eregalerij voor alle sporters die de Nationale Sportmedaille NOC*NSF sinds 1989 hebben behaald (klik hier).

Met sportieve groet,

Nicoline Smoor
Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50