vijfkamp-homepage-brons

Nationale Sporttest 2022 nu op max laadvermogen
maandag 24 januari 2022


Beste sporters,

De inschrijving voor de Nationale Sporttest 2022 is nu gesloten; minder dan drie weken na de opening is de limiet van 300 deelnemers bereikt. Nog nooit ging de inschrijving zó snel: in recordjaar 2021 tikten we de 300 op 22 juni aan; nu op 22 januari.

Daarbij is bovendien
besloten om het maximum voor 2022 met bijna 20% te verhogen om twee bijzondere groepen deelnemers te faciliteren die zich groepsgewijs hebben aangemeld.

De eerste is een groep leerlingen van het Mariniersopleidingscentrum (MOC) in Rotterdam. Aspirant-sportinstructeurs voor mariniers en vloot moeten diverse vaardigheidstoetsen afleggen. Deze vertonen veel overeenkomsten met de Nationale Sporttest. Om hen met een zichtbare waardering het werkveld in te sturen, heeft het MOC besloten om de Nationale Sporttest dit jaar als pilot in de sportopleiding op te nemen.

De tweede is een groep leerlingen van het VistaCollege in Sittard. Het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) is een opleidingsinstituut voor sportleraren met vijf vestigingen: Arnhem, Breda,
Haarlem, Heerenveen-Leeuwarden en Sittard-Venlo. Zij worden begeleid door twee voormalige militaire sportinstructeurs en leggen de proeven af als middel voor onderdelen van het examen.

Beide groepsaanmeldingen vond het bestuur zó bijzonder, dat is besloten om de limiet van 300 deelnemers tot 357 te verhogen. Daarmee is dit het grootste aantal deelnemers in meer dan 25 jaar. Het deelnemersveld 2022 ziet er als volgt uit:

   Nationale Sportttest 2022deelnemers
   %
   
    Koninklijke Marine122
34%
   
      waarvan Korps Mariniers 62 17%   
    Koninklijke Landmacht 164 46%   
    Koninklijke Luchtmacht 30 8%   
    Koninklijke Marechaussee 10 3%   
    achtergrond anders/onbekend 31 9%   
    totaal 357  100%
   

Wij wensen alle deelnemers veel succes met de Nationale Sporttest 2022!

Alle sporters die de eisen hebben behaald en daar prijs op stellen, worden vermeld in de Eregalerij voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF.

PS De diehardkorting van €12,00 is inmiddels terugbetaald aan alle deelnemers die de Nationale Sportmedaille NOC*NSF dit jaar voor de tweede keer of vaker willen behalen.

Met sportieve groet,

Nicoline Smoor
Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50