vijfkamp-homepage-brons

Daar gaat de bel voor de laatste ronde ... !
vrijdag 10 maart 2023Beste sporter,  

Begin april gaan de Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF over naar Defensie. Een unieke gebeurtenis: meer dan honderd jaar na de instelling door het Nederlandsch Olympisch Comité worden dit formeel militaire onderscheidingen voor fysieke prestaties. 

Kort samengevat staat het volgende te gebeuren. De coördinatie van de Nationale Sportmedaille (voor de Nationale Sporttest) gaat naar de Staf Fysieke Training & Sport (FT&S) van de Koninklijke Marine c.q. het Korps Mariniers. De coördinatie van het Nationale Vijfkampkruis (voor de Militaire Vijfkamp) gaat naar de LO&Sportorganisatie van de Koninklijke Landmacht. En de regiefunctie over beide onderscheidingen gaat naar het Bureau Internationale Militaire Sport, dat valt onder de Commandant der Strijdkrachten. 

Zoals bij de inschrijving voor de Nationale Sportttest 2023 bekendgesteld, gaat de relatie tussen de Stichting Sportonderscheidingen en de deelnemers bij deze overdracht van rechtswege over op Defensie en de deelnemers. Dit betekent dat hoe later je in 2023 de eisen behaalt en je prestatiekaart instuurt, hoe groter de kans dat je je diploma en w.v.t. de onderscheiding niet meer van de Stichting Sportonderscheidingen ontvangt maar van Defensie.

Dat moment komt nu snel dichterbij. Als je het door de voorzitter van NOC*NSF medeondertekende diploma en w.v.t. de onderscheiding in brons, zilver of goud nog van ons wilt ontvangen, en je naam nog in onze Eregalerij wilt zien staan, dan is de ontvangstdeadline voor de prestatiekaart, per post of in pdf naar info@sportonderscheidingen.nl:   

  • over twee weken, op vrijdag 24 maart om 23.59 uur.

Ná deze deadline worden de gegevens van de deelnemers 2023 en de geslaagden met Defensie gedeeld (klik hier) en moeten prestatiekaarten worden ingezonden naar de Staf FT&S van de Koninklijke Marine c.q. het Korps Mariniers. Nadere details hierover volgen binnenkort.

Met de overdracht voor ons in zicht is dit dus de bel voor de laatste ronde. Heb je je prestatiekaart nog niet ontvangen (alles is verzonden, maar het gaat weleens mis), laat het dan per omgaande weten. Als je al zo ver bent dat je alle proeven hebt behaald, dan zien we je complete kaart graag uiterlijk vrijdag over twee weken binnenkomen. Na de overdracht aan Defensie blijft de deadline voor de Nationale Sporttest 2023 ongewijzigd 1 december 2023. 

Ik rond af met een laatste persoonlijke noot, waarbij ik terugkijk op ruim zeven goede jaren en leuke contacten met velen van jullie. Veel dank daarvoor, ik wens jullie alle goeds! 'Wacht uit'. 

Met hartelijke groet,

Nicoline Smoor
Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50