vijfkamp-homepage-brons

Tijd om te laten zien dat je fit bent
zondag 12 mei 2019


Beste sporter,

Het is mei, de zon schijnt. Over een maand wordt het zomer. En intussen ligt een derde van 2019 al achter ons. Kortom: tijd om te laten zien dat je fit bent.

Dat kun je doen door met een concreet doel op te gaan voor:

 • de Nationale Sportmedaille NOC*NSF
  (alle proeven zo vaak en waar je zelf wilt tot 1 december 2019, klik hier)

 • het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Militaire Vijfkamp
  (alle proeven op 1 dag: dinsdag 25 juni 2019 in Oirschot, klik hier) of

 • het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp
  (alle proeven op 1 dag: zaterdag 29 juni 2019 in Arnhem, klik hier).

Vorig jaar behaalden 135 uit meer dan 300 deelnemers (±40%) de Nationale Sportmedaille NOC*NSF en 28 uit meer dan 150 deelnemers (±20%) het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF (klik hier). Aan de percentages zie je hoe knap het is om de eisen te behalen. Ga er maar aan staan ...

Af en toe zijn er zelfs sporters die de eisen voor twee van de drie multisporten in hetzelfde jaar behalen. Vorig jaar waren dat Yoni Aardenburg, Gauke van Lingen, Jack van Rijn en Jeroen van Strien. Alle vier slaagden zij voor de totaal 10 (!) discplines van de Nationale Sporttest en de Militaire Vijfkamp.

In meer dan 100 jaar is het maar één sporter ooit gelukt om alle drie in hetzelfde jaar te behalen. Dat was Furlan Funke Kaiser, die in 2007 slaagde voor de totaal 15 disciplines van de Nationale Sporttest, de Militaire Vijfkamp en de Olympische Moderne Vijfkamp (klik hier).

Zij hebben de lat wel heel hoog gelegd; wij nemen ons petje al af voor iedereen die één van de drie probeert. Toch hebben in meer dan 100 jaar al heel wat sporters de eisen behaald:

 • klik hier voor de Eregalerij voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF
  (teruggaand tot 1989)
 • klik hier voor de Eregalerij voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF
  (teruggaand tot 1916).

Ben je een getalenteerde sporter in goede conditie en houd je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen? Doe dan mee aan de Nationale Sporttest, de Militaire Vijfkamp of de Olympische Moderne Vijfkamp.

Laat zien hoe fit je bent!
Met sportieve groet,


Nicoline Smoor
Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50