NIEUWS OVER DE STICHTING SPORTONDERSCHEIDINGEN (17 JULI 2017)

Uitnodiging: rondleiding Koninklijke Begeer

 

 

Op woensdag 30 augustus 2017 organiseert de Stichting Sportonderscheidingen een rondleiding bij Koninklijke Begeer, de producent van de Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Er is plaats voor maximaal 40 geïnteresseerden die ooit (een van) beide onderscheidingen hebben behaald.

 

Dit vanwege de 55e jaardag van de stichting, die in augustus 1962 werd opgericht. Het eerste bestuur bestond destijds uit de oud-voorzitter van het NOC, Luitenant-generaal Charles Pahud de Mortanges (voorzitter), Kolonel Erro van Manen, Kolonel Pieter Scharroo en de heren Steven Lansink (chef de bureau van de NSF) en Jan van Steeden.

 

Koninklijke Begeer, opgericht in 1789, is een van de twee producenten van de meeste door de Nederlandse regering erkende, in de draagvolgorde van de Kanselarij der Nederlandse Orden opgenomen onderscheidingen. De andere is de in 1807 opgerichte Koninklijke Nederlandse Munt. Sinds de instelling in resp. 1913 en 1931 worden de Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF bij Koninklijke Begeer geslagen.

 

Klik hier voor de Eregalerij met alle geslaagden voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF (teruggaand tot 1989) en hier voor de Eregalerij voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF (teruggaand tot 1916).

 

Klik hier om je aan te melden voor de rondleiding. Bij meer dan 40 geïnteresseerden worden de plaatsen toegewezen op basis van eerste aanmelding. De rondleiding start om 14.00 aan de Woudenbergseweg 19b in Zeist, voert langs het hele productieproces en eindigt met een borrel aangeboden door Koninklijke Begeer.
 

Klik hier voor meer informatie over de Nationale Sporttest, de Militaire Vijfkamp en de Olympische Moderne Vijfkamp, de Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF.

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl