NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (2 JANUARI 2017)

Inschrijving Nationale Sporttest 2017 nu open

 

 

Beste sporter,

 

Hopelijk ben je gezond en fit aan 2017 begonnen en heb je zin om dit jaar (weer) deel te nemen aan de Nationale Sporttest NOC*NSF. Wij zijn er klaar voor.

 

In 2016 hebben we veel verbeterd, waaronder de helpdesk. Dank voor de vele enthousiaste reacties! Het aantal deelnemers is verdrievoudigd en ook voor 2017 verwachten we flinke groei - met name ook in het aantal sporters dat voor de tweede keer of vaker deelneemt.

 

Enkele punten van aandacht:

 

  1. de eisen voor de zelfverdedigingsproef zijn vereenvoudigd: die zijn nu voor alle leeftijdsgroepen gesteld op het niveau van de gele band (klik hier)
  2. de inschrijfkosten zijn verhoogd naar €55 per deelnemer (woonachtig in of buiten Nederland)
  3. militairen die de eisen behalen, kunnen de inschrijfkosten bij Defensie declareren (klik hier)
  4. we herhalen de vroegboekkorting voor 'duursporters': als je in 2016 hebt deelgenomen en je je vóór 1 februari opnieuw inschrijft, ontvang je uiterlijk 15 februari €10 retour
  5. alleen proeven die zijn afgelegd ná afgifte van de prestatiekaart zijn geldig (die datum is gelijk aan de betaaldatum)
  6. met ingang van dit jaar moeten de prestatiekaarten uiterlijk binnen zijn op 31 december (per post of e-mail)
  7. de prestatiekaarten worden steekproefsgewijs gecontroleerd (lees de spelregels goed)
  8. als je de eisen hebt behaald, ontvang je binnen een week het diploma en de onderscheiding per post: bij de 1e keer in brons, bij de 3e keer in zilver en de 5e keer in goud; bij de 10e, 15e of 20e een bronzen, zilveren of gouden palmtak; en bij de 25e keer een gouden lauwerkrans (klik hier)
  9. de namen van de geslaagden worden, tenzij je daar bezwaar tegen hebt, vermeld in de historische Eregalerij (klik hier)
  10. tot slot is het sinds kort ook weer mogelijk om de onderscheiding in miniatuur na te bestellen (klik hier).

Je kunt je vanaf dit moment inschrijven op de website (klik hier om je direct aan te melden). De prestatiekaart valt dan binnen een paar dagen op de mat. We hopen dat je de uitdaging dit jaar (opnieuw) aangaat en zien je inschrijving graag tegemoet.

 

Met sportieve groet,

 

Nicoline Smoor

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF: bij de 1e keer in brons, bij de 3e keer in zilver en bij de 5e keer in goud