NIEUWS OVER DE STICHTING SPORTONDERSCHEIDINGEN (13 JUNI 2016)  

In memoriam: Cees Dekkers  

 

Het bestuur van de Stichting Sportonderscheidingen, voorheen Nederlandse Vijfkampbond, geeft met droefheid te kennen dat een van haar Leden van Verdienste, Sergeant-majoor b.d. Cees Dekkers, op donderdag 9 juni 2016 is overleden, op de leeftijd van 75 jaar. 

 

Cees Dekkers was sportleraar bij de Koninklijke Marine en een boegbeeld van Leven Lang Sporten. Hij onderscheidde zich en inspireerde vele sporters, onder meer door:

 

  • het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF 29 maal te behalen, waaronder:
    • 22 maal op rij, van 1973 tot 1994;
    • 24 maal in de Nationale Vijfkamp (tot 2005 de voorganger van de Miitaire Vijfkamp);
    • 5 maal in de Moderne Vijfkamp; en
  • de Nationale Sportmedaille NOC*NSF 22 maal te behalen.

Hij kwam uit op vele internationale wedstrijden en was een van de gangmakers achter de categorie Masters en de Vijfkamp bij het Korps Mariniers in de West. Hij vervulde diverse vrijwilligersfuncties, waaronder bondscoach, en was tot op het laatste moment een niet te onderschatten tegenstander bij het onderdeel schermen. In 2007 ontving hij de ‘Van Steeden’-legpenning voor zijn bijzondere prestaties als allround sportman.

  

Cees is opgenomen in de Eregalerijen voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF (klik hier) en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF (klik hier, teruggaand tot 1916).

 

De afscheidsbijeenkomst vindt plaats op 15 juni 2016 14:00-16:00 op het huisadres van Cees, 't Veld 7 in Doorn, waarvoor u van harte welkom bent.

 

Correspondentie: Excellent Uitvaartzorg, t.a.v. C. Dekkers, Gezichtslaan 6, 3941 JE Doorn.

 

Het bestuur wenst familie en vrienden sterkte met het verwerken van het overlijden van Cees. Met hem verliezen wij een markante persoonlijkheid die wij binnen onze gelederen met respect zullen herdenken en die ons zal blijven inspireren.

 

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Cees Dekkers (31 december 1940 - 9 juni 2016)