vijfkamp-homepage-brons

Nog twee maanden om de blauwe baton te halen
donderdag 1 oktober 2020


Beste sporter,

Het najaar is begonnen. En daarmee de laatste twee maanden om de proeven voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF af te leggen.

Dat is wat veel sporters doen, want elk jaar komen de meeste prestatiekaarten in september, oktober en november binnen. Ook in dit uitdagende jaar heeft op dit moment al ca. 15% van de deelnemers de eisen behaald - in lijn met andere jaren. Velen moeten dus nog een of meerdere proeven afleggen. Dat kan tot 1 december 2020.

Corona-update
Het bestuur houdt de vinger aan de pols of de coronamaatregelen bij een of meer proeven tot verlenging van de periode nopen. Op dit moment kunnen nog steeds alle proeven worden afgelegd, waardoor de deadline van 1 december van kracht blijft.

Daarbij wordt ervan uitgegaan dat deelnemers voor elke proef minimaal zes maanden de tijd moeten hebben, gerekend vanaf de opening van de inschrijvingen op 3 januari 2020. Sinds de coronacrisis op 11 maart 2020 uitbrak, is individueel buitensporten altijd mogelijk geweest. Bij Defensie zijn de meeste sportbureaus ook bemand gebleven, zij het op een lager pitje.

Alleen bij proef 5 (zelfverdediging) zijn er geruime tijd beperkingen geweest. Sinds 1 juli geldt echter voor alle leeftijdsgroepen dat zij weer normaal spelcontact mogen hebben, en bij contactsporten dat er tijdens trainingen en wedstrijden geen anderhalve meter afstand meer hoeft te worden gehouden (klik hier).

Hierdoor kunnen de proeven boksen, jiu-jitsu, judo, karate, schermen en taekwondo al sinds 1 juli gewoon (weer) worden afgelegd; bij militaire zelfverdediging geldt dit sinds 21 juli. Houd wel rekening met de aanvullende regels: klik hier voor het protocol Verantwoord sporten van NOC*NSF.

Extra tijd?
De minimaal beschikbare tijd van zes maanden per individuele proef betekent dat er voor de keuzeproef zelfverdediging alleen extra tijd na 1 december zal worden gegeven:

  • bij boksen, jiu-jitsu, judo, karate, schermen en taekwondo: indien de coronamaatregelen van de Rijksoverheid voor 23 oktober zo worden aangescherpt dat deze tijdelijk niet meer kunnen worden afgelegd;
  • bij militaire zelfverdediging: indien de coronamaatregelen van Defensie voor 12 november zo worden aangescherpt dat deze tijdelijk niet meer kan worden afgelegd.

Voor alle overige proeven is inmiddels meer dan zes maanden de tijd geweest, zodat daar geen extra tijd voor zal worden gegeven indien de coronamaatregelen van de Rijksoverheid tussen nu en 1 december zo worden aangescherpt dat deze tijdelijk niet meer kunnen worden afgelegd.

Kortom ...
Kortom, pak je kans en leg zo snel mogelijk de nog openstaande proeven af waar het kan.

Geslaagden worden opgenomen in de Eregalerij voor alle sporters die de Nationale Sportmedaille NOC*NSF sinds 1989 hebben behaald (klik hier).

Met sportieve groet,

Nicoline Smoor
Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50