vijfkamp-homepage-brons

Inschrijving NK Militaire Vijfkamp nu geopend
dinsdag 18 februari 2020


De inschrijving voor het NK Militaire Vijfkamp 2020 is nu open. De wedstrijd wordt op dinsdag 23 juni georganiseerd op de Generaal-majoor De Ruyter van Stevenick-kazerne in Oirschot.

De militaire vijfkamp werd in 1916 ingesteld door het Nederlandsch Olympisch Comité en wordt sinds 1950 wereldwijd beoefend. De vijf onderdelen zijn:

  1. lopen: 8 km veldloop voor mannen, 4 km voor vrouwen
  2. zwemmen: 50 m met hindernissen
  3. schieten: drie maal 10 schoten met Colt (SIM-KKW)
  4. hindernisbaan en
  5. handgranaatwerpen: juistheids- en verteworpen.

De militaire vijfkamp is een wedstrijd voor multitalenten. Alle onderdelen vinden plaats op één dag. De prestaties resulteren in wedstrijdpunten. Afhankelijk van minimumeisen per onderdeel en het wedstrijdpuntentotaal kunnen deelnemers een bronzen, zilveren of gouden speld, of het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF behalen.

Deze wedstrijd is de gelegenheid om deel te nemen aan een complete militaire vijfkamp. Het is tevens het Nederlands Kampioenschap en de enige wedstrijd waarop het Vijfkampkruis in deze tak van sport kan worden behaald.

Deelname staat open voor actief dienende beroepsmilitairen en reservisten. Kijk op het intranet van Defensie (Bureau Internationale Militaire Sport) voor meer informatie en om je aan te melden. Als het aantal inschrijvingen het organisatorisch maximale aantal mogelijke deelnemers overschrijdt wordt geselecteerd op volgorde van aanmelding. De inschrijving sluit dinsdag 16 juni.

Klik hier voor de eisen voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF en hier voor de Eregalerij met alle sporters die deze onderscheiding sinds 1916 hebben behaald.

Impressie: Militaire Vijfkamp, WK 2010, Oranjekazerne Schaarsbergen

Youtube video ID 0-wpRCVBBEY

De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50