vijfkamp-homepage-brons

Uitnodiging: rondleiding Koninklijke Begeer
15 juli 2019


Beste sporter,

Op donderdag 29 augustus 2019 organiseert de Stichting Sportonderscheidingen een rondleiding bij Koninklijke Begeer, de producent van de Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Er is plaats voor maximaal 40 geïnteresseerden die ooit (een van) beide onderscheidingen hebben behaald.

Koninklijke Begeer, opgericht in 1789, is een van de twee producenten van de meeste in de draagvolgorde opgenomen onderscheidingen. De andere is de in 1807 opgerichte Koninklijke Nederlandse Munt. Sinds de instelling in resp. 1913 en 1931 worden de Nationale Sportmedaille en het Nationale Vijfkampkruis bij Koninklijke Begeer geslagen.

Klik hier voor de Eregalerij met alle geslaagden voor de Nationale Sportmedaille (teruggaand tot 1989) en hier voor het Nationale Vijfkampkruis (teruggaand tot 1916).

Klik hier om je aan te melden voor de rondleiding; de inschrijving sluit 15 augustus. Bij meer dan 40 geïnteresseerden worden de plaatsen toegewezen op basis van eerste aanmelding. De rondleiding start om 14.30 aan de Woudenbergseweg 19b in Zeist, voert langs het productieproces en eindigt met een borrel aangeboden door Koninklijke Begeer. 

Klik hier voor meer informatie over de Nationale Sporttest, de Militaire Vijfkamp en de Olympische Moderne Vijfkamp, de Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF.

Met sportieve groet,

Stichting Sportonderscheidingen
Postbus 1, 1390 AA Abcoude
info@sportonderscheidingen.nl


De Stichting Sportonderscheidingen is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op

www.sportonderscheidingen.nl

 
 
 
 
19-03-08-sso-logo-in-combinatie-met-nocnsf-50