NIEUWS OVER DE NEDERLANDSE VIJFKAMPBOND (19 januari 2009)
Nationale Sportpas voor alle leden Vijfkampbond
 
Alle leden van de Vijfkampbond ontvangen dit jaar voor het eerst de Nationale Sportpas.  De Nationale Sportpas is een initiatief van NOC*NSF, de aangesloten bonden en een groot aantal bedrijven. Het is een ledenpas en voordeelpas ineen.  Met de Nationale Sportpas krijg je bij diverse bekende bedrijven en winkels hoge kortingen. Die korting wordt in contante euro’s op je  eigen spaartegoed gestort.


De voordelen van de Nationale Sportpas: 
 þ korting bij onder andere de NS, de Lotto, Perry Sport, het AD, Zilveren Kruis Achmea, Sanoma Men’s magazines, Sport2mobile,  Expert, Oad Reizen;
 þ de korting wordt in contante euro’s op je eigen spaartegoed gestort en kan worden besteed bij de aangesloten bedrijven en winkels of worden overgemaakt naar goede doelen of je eigen rekening; en
 þ de sport profiteert mee.

 

De Vijfkampbond is hiermee de 25e uit circa 70 sportbonden binnen NOC*NSF die zijn aangesloten op de Nationale Sportpas. Inmiddels zijn er zo’n 325.000 sport-pashouders uit atletiek, zwemmen, schermen, paardrijden, motorsport, voetbal, wielrennen en vele andere sporten. Alle sporters die in 2008 lid waren doordat zij hebben deelgenomen aan de Nationale Sporttest, de Militaire Vijfkamp of de Olympische Moderne Vijfkamp ontvangen begin maart 2009 de Nationale Sportpas.
 

Nieuwe ledendatabase: Captain
De aansluiting op de Nationale Sportpas wordt mogelijk door een groot project dat in 2008 is opgestart en binnenkort wordt afgerond: de bouw van Captain, een nieuw, via internet toegankelijk ledenbestand. Hiermee kun je:


þ je contactgegevens actueel houden (de bond communiceert alleen per mail);
þ je inschrijven voor wedstrijden (Militaire Vijfkamp via www.cdc.nl/bims);
þ je wedstrijduitslagen uit het verleden inzien en vergelijken;
þ je progressie in persoonlijke prestatiegegevens bekijken;
þ je persoonlijke prestatiegegevens vergelijken met medaille- en kruiseisen;
þ producten in het winkeltje van de Nederlandse Vijfkampbond bestellen; en
þ nog veel meer.
 

Projectleider Frank Doevendans: ‘De Vijfkampbond heeft hiermee een van de beste en modernste ledensystemen in huis gehaald, speciaal ontworpen voor de sport. Captain is speciaal gecertificeerd door NOC*NSF/Nederland Sportland Digitaal’.  
 

Controleer je persoonlijke gegevens

In een separaat bericht ontvangen alle leden deze week de inlogcode waarmee de persoonlijke contactgegevens kunnen worden geactualiseerd. Ook alle overige ontvangers die hebben aangegeven prijs te stellen op nieuws over de Vijfkamp kunnen hun gegevens actualiseren. Aangezien de Vijfkampbond uitsluitend nog per e-mail communiceert kan hiermee de bereikbaarheid worden gegarandeerd.

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Vijfkampbond introduceert het nieuwe ledensysteem Captain; vervolgens ontvangen alle leden in 2009 voor het eerst de Nationale Sportpas.