NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (6 NOVEMBER 2018)

De inschrijving sluit vanaf dit jaar op 1 december

 

 

Beste sporter, 

 

Met ingang van 2018 sluit de inschrijving voor de Nationale Sporttest NOC*NSF op 1 december (voorheen 31 december). Mocht je de Nationale Sportmedaille NOC*NSF dus dit jaar willen halen, en heb je je nog niet ingeschreven, meld je dan vóór 1 december 2018 aan. 

 

Verder is recent aangekondigd dat de eisen met ingang van 1 januari 2019 als volgt worden bijgesteld.

 

  • Op advies van de Koninklijke Nederlandse Zwembond worden de eisen voor de zwemproef aangescherpt, met name voor de hogere leeftijdsgroepen.
  • Na overleg met het Ministerie van Defensie wordt het keuzeonderdeel Militaire Zelfverdediging (MZV, alleen voor militaire deelnemers) nader gepreciseerd. 
  • De eisen die worden gesteld aan sportinstructeurs in dienst van het Ministerie van Defensie om de zelfverdedigingsproeven af te mogen nemen, worden aangescherpt.
  • De periode waarin de eisen kunnen worden afgelegd, wordt met ingang van 2019 ingekort van het moment van inschrijven tot 1 december van het kalenderjaar.
  • Klik hier voor de nieuwe eisen 2019.

De eisen voor 2018 blijven uiteraard ongewijzigd. Wil je de Nationale Sportmedaille NOC*NSF volgens de huidige eisen halen, dan heb je dus nog drie weken om je in te schrijven en tot 31 december 2018 om je prestatiekaart in te sturen.

 

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen?

 

Klik dan hier voor de eisen 2018, hier voor de poster 'Hoe fit ben jij?' en hier om je aan te melden, met als doel: de Nationale Sportmedaille NOC*NSF.

 

Met sportieve groet,

 

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF: bij de 1e keer in brons, bij de 3e keer in zilver en bij de 5e keer in goud