NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (2 OKTOBER 2018)

Nieuwe eisen Nationale Sportmedaille NOC*NSF 2019

 

 

Beste sporter, 

 

In mei kondigde de Sitchting Sportonderscheidingen aan dat de eisen voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF met ingang van 1 januari 2019 zullen worden bijgesteld. Wat gaat er in 2019 veranderen?

 

  • Op advies van de Koninklijke Nederlandse Zwembond worden de eisen voor de zwemproef aangescherpt, met name voor de hogere leeftijdsgroepen.
  • Na overleg met het Ministerie van Defensie wordt het keuzeonderdeel Militaire Zelfverdediging (MZV, alleen voor militaire deelnemers) nader gepreciseerd. 
  • De eisen die worden gesteld aan sportinstructeurs in dienst van het Ministerie van Defensie om de zelfverdedigingsproeven af te mogen nemen, worden aangescherpt.
  • De periode waarin de eisen kunnen worden afgelegd wordt met ingang van 2019 ingekort van het moment van inschrijven tot 1 december van het kalenderjaar.

De eisen voor de onderdelen hardlopen (100/400m, 1.500m en 10 km), werpen (kogel, discus of speer) en hoog- en verspringen blijven in 2019 ongewijzigd. Deze worden naar verwachting met ingang van 2020 aangepast, in overleg met de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

 

Klik hier voor de nieuwe eisen 2019.

 

De eisen voor 2018 blijven uiteraard tot einde kalenderjaar ongewijzigd.

 

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen?

 

Klik dan hier voor de eisen 2018, hier voor de poster 'Hoe fit ben jij?' en hier om je aan te melden, met als doel: de Nationale Sportmedaille NOC*NSF.

 

Met sportieve groet,

 

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF: bij de 1e keer in brons, bij de 3e keer in zilver en bij de 5e keer in goud