NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (15 MEI 2018)

Bijstelling eisen Nationale Sportmedaille NOC*NSF 2019

 

 

Beste sporter, 

 

Het bestuur van de Sitchting Sportonderscheidingen heeft besloten om de eisen voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF met ingang van 1 januari 2019 bij te stellen.

 

Wat gaat er veranderen?

 

  • Het keuzeonderdeel Militaire Zelfverdediging (alleen voor militaire deelnemers) komt waarschijnlijk te vervallen.
  • De eisen voor de zwemproef worden aangepast in overleg met de Koninklijke Nederlandse Zwembond.
  • De eisen voor de onderdelen hardlopen (100m, 400m/1.500m en 10 km), hoog- en verspringen en werpen (kogel, discus of speer) worden aangepast in overleg met de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.
  • De periode waarin de eisen kunnen worden afgelegd wordt ingekort van het moment van inschrijven tot 1 december van het kalenderjaar; dit in verband met de steekproeven die na ontvangst van de prestatiekaarten worden gehouden.

De eisen voor de Nationale Sporttest 2018 blijven uiteraard ongewijzigd.

 

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je fysiek over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief en doorzettingsvermogen?

 

Klik dan hier voor de eisen, hier voor de poster 'Hoe fit ben jij?' en hier om je aan te melden, met als doel: de Nationale Sportmedaille NOC*NSF.

 

Met sportieve groet,

 

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF: bij de 1e keer in brons, bij de 3e keer in zilver en bij de 5e keer in goud