NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (10 OKTOBER 2017)

Het laatste kwartaal van 2017 is ingegaan ...

 

 

Beste sporter,

 

Het vierde en laatste kwartaal van 2017 is ingegaan. Dat betekent je nog een kleine drie maanden hebt om de eisen voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF af te leggen.

 

Het is opnieuw een recordjaar voor de Nationale Sporttest. Inmiddels meldden zich net zo veel deelnemers aan als op dit moment in 2016 - meer dan in de tien jaar daarvoor.

 

Vrijwel alle deelnemers zijn militairen: actief of voormalig beroeps of reservist. Verhoudingsgewijs de meesten zijn opnieuw van het Korps Mariniers, gevolgd door de wapens en dienstvakken van de Koninklijke Landmacht. Heb je je nog niet aangemeld, dan is dit het moment - individueel of in groepsverband.

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF wordt in brons verleend bij de eerste keer, in zilver bij de derde keer en in goud bij de vijfde keer. Als je de eisen hebt behaald word je vermeld in de Eregalerij (klik hier).

 

Klik hier voor de eisen en spelregels en hier om je aan te melden. De prestatiekaart krijg je binnen een paar dagen toegestuurd. Na ontvangst van de kaart kun je de proeven in willekeurige volgorde tot en met 31 december afleggen.

 

We hopen dat je 2017 gezond en fit gaat afsluiten en zien je deelname graag tegemoet!

 

Met sportieve groet,

 

Nicoline Smoor

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF