NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (27 MEI 2017)

De eerste geslaagden van 2017!

 

 

De eerste sporters die alle proeven voor de Nationale Sporttest met succes hebben afgelegd zijn binnen. Zij hebben inmiddels de Nationale Sportmedaille NOC*NSF ontvangen, samen met het diploma ondertekend door de voorzitter van NOC*NSF.

 

Daniël van Dijk, officier bij de Koninklijke Landmacht, behaalde de eisen voor de eerste keer: 'De Sporttest is leuk om te doen. Een aantal jaren geleden zat ik nog niet op het niveau van nu; toen ben ik uithoudingsvermogen gaan trainen, en nu lukte het wel. Het is ook een mooie prestatie als je het haalt, het zegt wat over je fysieke gesteldheid – en dat is altijd positief!'.

 

Ook Jet van Gemert, instructeur fysieke training bij de Koninklijke Marine, behaalde de eisen voor de eerste keer: 'Hier op Aruba bij de marine en de mariniers is er veel animo voor de Nationale Sporttest. Dus er wordt hard gesport op onze kleine kazerne. Het was super om met verschillende sportonderdelen in aanraking te komen die we normaal niet doen'.

 

Daniël en Jet zijn samen met alle andere geslaagden opgenomen in de Eregalerij met daarin de namen van alle sporters die de Nationale Sportmedaille NOC*NSF sinds 1989 hebben behaald (klik hier).

 

Ben je in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je over kracht, skills en uithoudingsvermogen, en mentaal over initiatief, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen? Klik dan hier voor de eisen en kijk of je het in je hebt om de Nationale Sportmedaille NOC*NSF te halen.

 

Met sportieve groet,

 

Nicoline Smoor

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF: bij de 1e keer in brons, bij de 3e keer in zilver en bij de 5e keer in goud