NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (3 OKTOBER 2016)

Het laatste kwartaal van 2016 is ingegaan ...

 

Beste sporter,

 

Het vierde en laatste kwartaal van 2016 is ingegaan. Dat betekent je nog drie maanden hebt om de eisen voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF af te leggen ...

 

Het is nu al een recordjaar voor de Nationale Sporttest NOC*NSF. Inmiddels meldden zich bijna 250 deelnemers aan, meer dan in ieder van de afgelopen 10 jaar.

 

Vrijwel alle deelnemers zijn militairen: actief of voormalig beroeps of reservist. Verhoudingsgewijs de meesten dit jaar zijn van het Korps Mariniers, gevolgd door de diverse wapens en dienstvakken van de Koninklijke Landmacht.

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF wordt in brons verleend bij de eerste keer, in zilver bij de derde keer en in goud bij de vijfde keer. Als je de eisen hebt behaald word je vermeld in de dit jaar geopende Eregalerij.

 

Klik hier voor de Eregalerij voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF. De Eregalerij gaat inmiddels terug tot 1989; wij streven ernaar om 'm op termijn aan te vullen tot de instelling van de onderscheiding in 1913.

 

Klik hier voor de eisen en de (dit jaar deels vernieuwde) spelregels en hier om je aan te melden. De prestatiekaart krijg je binnen een paar dagen toegestuurd. Na ontvangst van de kaart kun je de proeven in willekeurige volgorde tot en met 31 december afleggen.

 

We hopen dat je 2016 gezond en fit gaat afsluiten en zien je aanmelding of beter: je complete prestatiekaart graag tegemoet.

 

Met sportieve groet,

 

Nicoline Smoor

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF