NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (31 MEI 2016)

De eerste geslaagden van 2016!

 

De eerste deelnemers die alle proeven voor de Nationale Sporttest met succes hebben afgelegd, hebben zich gemeld. Zij hebben inmiddels de Nationale Sportmedaille NOC*NSF ontvangen, samen met het diploma ondertekend door de voorzitter van NOC*NSF.

 

De allereerste dit jaar was Maarten de Laat, beroepsmilitair, die de eisen voor de eerste keer behaalde. 'Ik vond de Sporttest goed te doen, al vond ik de korte loopnummers redelijk pittig vergeleken met de 10 km. Met de overige onderdelen was ik niet bekend, daar heb ik me in korte tijd in weten te bekwamen. Ik vond de test een uitdaging om te doen, vooral met de gedachte dat velen het proberen, maar lang niet iedereen het voor elkaar krijgt'.

 

Ook Detlev Grin, reservist bij Defensie, behaalde de eisen voor de eerste keer. 'Geweldig om de test te doen en te halen. Het is uitdagend omdat je dingen doet die je normaal niet doet, en waar je flink voor moet oefenen. Hardlopen doen we allemaal wel, maar de meeste atletiekonderdelen waren voor mij al weer lang geleden. Heel leuk om die weer op te pakken. Het zwaarst vond ik de 1.500 m. Volgend jaar doe ik zeker weer mee'.

 

Maarten en Detlev worden samen met alle geslaagden opgenomen in de Eregalerij met daarin de namen van alle sporters die de Nationale Sportmedaille NOC*NSF sinds 1989 hebben behaald (klik hier).

 

Ben je een getalenteerde sporter in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je over initiatief, wilskracht, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen? Klik dan hier voor de eisen en kijk of je het in je hebt om de Nationale Sportmedaille NOC*NSF te halen.

 

Klik hier om je aan te melden voor de Nationale Sporttest NOC*NSF.

 

Met sportieve groet,

 

Nicoline Smoor

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF