NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (29 FEBRUARI 2016)

Stichting Sportonderscheidingen publiceert Eregalerij

 

Vandaag publiceren we het eerste deel van de Eregalerij met sporters die de Nationale Sportmedaille NOC*NSF hebben behaald. Deel een betreft de jaren 2010-nu.

 

De Eregalerij wordt bijgewerkt op het moment dat een sporter aan de eisen heeft voldaan en het diploma met w.v.t. de onderscheiding in brons (eerste keer), zilver (derde keer) of goud (vijfde keer) ontvangt.

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF zijn twee van de vijf erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties, naast het Elfstedenkruis, het Vierdaagsekruis en het Kruis van de KVNRO. De Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF zijn de enige waarvoor een Eregalerij wordt bijgehouden.

 

De Eregalerij wordt in drie delen gepubliceerd, teruggaand tot 1989. Deel twee (2000-2010) volgt in april; deel drie (1989-2000) in mei.

 

  • Klik hier voor de Eregalerij voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF
    (teruggaand tot 2010);
  • klik hier voor de Eregalerij voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF
    (teruggaand tot 1916).

De Nationale Sportmedaille werd in 1913 ingesteld als Medaille voor Alzijdige Vaardigheid. De onderscheiding werd in 1989 door NOC*NSF overgedragen aan de Stichting Sportonderscheidingen. De stichting streeft ernaar om, waar mogelijk, de Eregalerij op termijn aan te vullen met de namen van sporters die geslaagd zijn vóór 1989.

 

Ben je een getalenteerde sporter in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je over initiatief, wilskracht, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen? Klik dan hier voor de eisen en kijk of je het in je hebt om de Nationale Sportmedaille NOC*NSF te halen.

 

Klik hier om je aan te melden voor de Nationale Sporttest NOC*NSF.

 

Met sportieve groet,

 

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF