NIEUWS OVER DE NATIONALE SPORTTEST NOC*NSF (15 FEBRUARI 2016)

Nationale Sporttest 2016: de eerste 100 deelnemers

 

De inschrijving voor de Nationale Sporttest 2016 is nu een maand open; gisteren meldde zich de 100e deelnemer aan.

 

We vroegen een ervaringsdeskundige waarom hij (opnieuw) deelneemt. Luitenant Jeroen Oosthof behaalde de eisen voor de Nationale Sportmedaille NOC*NSF inmiddels 12 keer en schreef zich voor de 13e keer in. Overigens behaalde hij ook 9 keer het door de Stichting Sportonderscheidingen uitgegeven Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF, waarvan 3 keer in de Moderne Vijfkamp.

 

Jeroen Oosthof: 'Toen ik op mijn 18e bij de Mariniers kwam, hoorde de Sporttest er gewoon bij. Als je jezelf een vent vond, dan móest je dat gehaald hebben. De proef was pittig en ik hèb ‘m gehaald. Later ben ik overgegaan naar de Marechaussee en ben ik ook gaan vijfkampen; dat doe ik nog steeds. Veel van de proeven vallen daardoor in mijn trainingsprogramma. Ik neem niet elk jaar deel, maar in de jaren dat ik mij wel opgeef is het mijn eer te na om de eisen niet te halen. Al met al ben ik hierdoor nu wel meer dan gemiddeld fit. Het is een leuke set proeven, er zit altijd wel een onderdeel bij waar je meer voor moet trainen dan de rest. Dit jaar ga ik met veel plezier op voor de 13e keer!'.

 

Ben je een getalenteerde sporter in goede conditie en hou je van een uitdaging? Beschik je over initiatief, wilskracht, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen? Klik dan hier voor de eisen en kijk of je het in je hebt om de Nationale Sportmedaille NOC*NSF te halen. 

 

Als je je vóór 29 februari aanmeldt, ontvang je onder bepaalde voorwaarden (klik hier) begin maart €15 retour. Ben je militair en haal je de eisen, dan kun je de inschrijfkosten bij Defensie declareren (klik hier).

 

Klik hier om je aan te melden.

 

Met sportieve groet,

 

Stichting Sportonderscheidingen

Postbus 1, 1390 AA Abcoude

info@sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

De Nationale Sportmedaille NOC*NSF