NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (5 mei 2012)  

Inschrijving NK / Coubertin Cup 2012 nu geopend 

 

De inschrijving voor de Dutch Open Coubertin Cup, tevens NK Olympische Moderne Vijfkamp 2012 is nu geopend en sluit zondag 1 juni 2012. Na de overdracht van de Olympische Moderne Vijfkamp aan de KNSA zal de wedstrijd dit jaar voor het eerst door de KNSA worden georganiseerd.

 

De wedstrijd wordt dit jaar voor het eerst op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem, en bovendien voor het eerst op één dag georganiseerd: op zaterdag 30 juni 2012.

 

Deze wedstrijd is de gelegenheid om in Nederland deel te nemen aan een complete Olympische Moderne Vijfkamp. Het is de enige wedstrijd waarop dit jaar het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in deze tak van sport kan worden behaald en bovendien het Nederlands Kampioenschap.

 

De Olympische Moderne Vijfkamp bestaat uit:

  • schermen: ca. 30 partijen op degen, steeds om 1 treffer;
  • zwemmen: 200 of 100 m vrije slag (afstand afhankelijk van leeftijd);
  • paardrijden: 12 hindernissen op ≥90 cm op een geloot springpaard (klik hier);
  • diathlon (lopen + schieten): 3 of 2 maal 1 km veldloop gecombineerd met het treffen van maximaal vijf doelen met luchtdrukpistool op 10m afstand (klik hier).

Klik hier voor de eisen voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp, die de Stichting Sportonderscheidingen op verzoek van de KNSA kan toekennen aan deelnemers die de daarvoor geldende eisen behalen.

 

Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende wedstrijden:

  • NK Olympische Moderne Vijfkamp: alle vijf onderdelen;  
  • Dutch Open Coubertin Cup: alle vijf onderdelen;  
  • Vierkamp: schermen, zwemmen, diathlon; 
  • Driekamp: zwemmen, diathlon; 
  • Tweekamp: diathlon.  

Alle deelnemers, ook zij die geen lid zijn van een bij de KNSA aangesloten vereniging, kunnen uitkomen in de Dutch Open Coubertin Cup. Alleen modernevijfkampers die lid zijn van een bij de KNSA aangesloten vereniging kunnen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.

 

Klik hier om je in te schrijven. Indien het aantal inschrijvingen het organisatorisch maximale aantal mogelijke deelnemers overschrijdt wordt er geselecteerd op volgorde van ontvangst inschrijvingen. 


Vragen? Neem contact op met Raymon Willemsen, Medewerker Sportontwikkeling KNSA, T 033-4601992, E sportstimulering@knsa.nl.
 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp