NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (25 oktober 2011)  

Save the date: 30 juni 2012 Dutch Open Coubertin Cup  

 

 

Zoals bericht heeft de Algemene Ledenvergadering van de Vijfkampbond besloten om de Olympische Moderne Vijfkamp (wedstrijd- en topsport) over te dragen aan de KNSA (klik hier). Na de overdracht wordt de Vijfkampbond omgevormd tot de Stichting Sportonderscheidingen, die verantwoordelijk blijft voor (o.a.) de toekenning van het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp.

 

De KNSA heeft inmiddels vastgesteld wanneer de Dutch Open Coubertin Cup 2012, tevens NK Olympische Moderne Vijfkamp 2012 zal worden georganiseerd:

 

  • zaterdag 30 juni 2012 op Nationaal Sportcentrum Papendal

Klik hier voor de aankondiging van de KNSA.

 

Alle deelnemers, ook zij die geen lid zijn van een bij de KNSA aangesloten vereniging en/of niet de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen uitkomen in het Open Kampioenschap. Alleen modernevijfkampers met de Nederlandse nationaliteit die lid zijn van een bij de KNSA aangesloten vereniging kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Vijfkampkruis 

Op deze wedstrijd zal het mogelijk zijn om het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp te behalen. Hiervoor gelden de in februari 2010 bekendgestelde eisen (klik hier). Naast een complete Olympische Moderne Vijfkamp biedt de KNSA ook de gelegenheid om uit te komen in een vierkamp, een driekamp of alleen de combined event / diathlon.

 

De wedstrijd is een onderdeel van SchietsportTOTAAL, een groot evenement dat van vrijdag 29 juni tot en met en zondag 1 juli 2012 door de KNSA op Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem wordt georganiseerd. Vanaf medio januari 2012 wordt hierover meer gepubliceerd op www.schietsporttotaal.nl. Dan wordt ook het programma bekend gemaakt en is het mogelijk om in te schrijven voor de wedstrijd. Neem voor meer informatie contact op met Raymon Willemsen, Medewerker Sportontwikkeling KNSA, T 033-4601992, E sportstimulering@knsa.nl. 

 

De KNSA ziet ernaar uit deze wedstrijd in de Olympische Moderne Vijfkamp te organiseren en heet iedereen op 30 juni 2012 van harte welkom op het Nationaal Sportcentrum Papendal.

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl