NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (11 juni 2011)
NK Olympische Moderne Vijfkamp: 2 juli, Papendal

 

De inschrijving voor het NK Olympische Moderne Vijfkamp 2011 is geopend. In verband met de overdracht van de Olympische Moderne Vijfkamp aan de KNSA (klik hier) wordt deze wedstrijd in samenwerking met de KNSA georganiseerd op zaterdag 2 juli rond Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem, in combinatie met het KNSA-evenement Schietsport Totaal.

 

De Olympische Moderne Vijfkamp bestaat uit:

  • schermen: ca. 30 partijen op degen, steeds om 1 treffer;
  • zwemmen: 200 of 100 m vrije slag (afstand afhankelijk van leeftijd);
  • paardrijden: 12 hindernissen op ≥90 cm op een geloot springpaard;
  • diathlon (lopen + schieten): 3 of 2 maal 1 km veldloop gecombineerd met het treffen van maximaal vijf doelen met luchtdrukpistool op 10m afstand.

De wedstrijd wordt georganiseerd voor de categorieën B-jeugd (15-16 jaar), A-jeugd (17-18 jaar), junioren (19-21 jaar), senioren (22 jaar en ouder) en masters (30 jaar en ouder). Als alternatief voor het onderdeel paardrijden kunnen sporters het onderdeel werpen kiezen in de Nationale Vijfkamp met werpen. Klik hier voor de regels voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp.

 

Alle informatie over de wedstrijd en inschrijvingen kan worden gevonden op de website van de KNSA (klik hier). De uiterste inschrijfdatum is volgende week zondag 19 juni 2011. Inschrijvingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen. Indien het aantal inschrijvingen het organisatorisch maximale aantal mogelijke deelnemers overschrijdt wordt er geselecteerd op volgorde van ontvangst inschrijvingen.

 

Draag je de Olympische Moderne Vijfkamp een warm hart toe? Schrijf je dan nu in!

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl