NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (1 september 2010)
Kelvin Hilgeholt vrijdag in finale WK Vijfkamp, China

 

Kelvin Hilgeholt, Nederlands topper in de Olympische Moderne Vijfkamp, heeft zich vandaag in de halve finale zeer hoog gekwalificeerd  voor de finale van het 50e Wereldkampioenschap Olympische Moderne Vijfkamp aanstaande vrijdag 3 september 2010 in Chengdu, China.


De Olympische Moderne Vijfkamp bestaat uit:

  1. schermen: ca. 30 partijen op degen om 1 treffer;
  2. zwemmen: 200m vrije slag;
  3. paardrijden: 12 hindernissen op ≤120 cm op een geloot springpaard; en
  4. schieten: 3x5 schoten met luchtdrukpistool op 10m afstand, in de diathlon gecombineerd met
  5. lopen: 3x1 km veldloop.

WKs, EKs en WorldCups worden over twee dagen georganiseerd. Op de eerste dag strijden de sporters in de halve finale in twee of drie poules van 28 deelnemers tegen elkaar in vier van de vijf onderdelen (schermen, zwemmen en de diathlon). Vervolgens gaan de beste sporters door naar de finale op de tweede dag. Dan komen de beste 36 finalisten uit de verschillende poules tegen elkaar uit, nu in alle vijf onderdelen (schermen, zwemmen, paardrijden en de diathlon).

 

Kelvin eindigde vandaag met 4.412 vijfkamppunten als 2e in een van de drie poules van 28 semifinalisten en als 4e in de puntenranking van de drie poules van gecombineerd 72 sporters uit 28 landen. Kijk op www.pentathlon.org om de uitslagen te downloaden of om vrijdag de WK-finale live via webcast / internet-TV te volgen. Klik hier voor een filmpje over het WK Olympische Moderne Vijfkamp in Chengdu, China.

 

Klik hier voor een filmpje over Kelvin Hilgeholt. Vorig jaar verbeterde hij het Nederlandse record op het WK Olympische Moderne Vijfkamp in Londen, klik hier.

 

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Kelvin Hilgeholt is de eerste Nederlander in vele jaren die weet door te dringen tot de finale van het WK Olympische Moderne Vijfkamp