NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (24 juni 2010)

Coubertin Cup 2010 afgelast: te weinig deelnemers

 

Het bestuur van de Nederlandse Vijfkampbond heeft besloten om de Dutch Open Coubertin Cup 2010, tevens NK Olympische Moderne Vijfkamp 2010, gepland op 25-26 september 2010 in Amersfoort, af te gelasten.

 

Zoals duidelijk bekendgesteld bestond de inschrijving uit drie fases: 1e voorinschrijving, 2e voorinschrijving en sluiting inschrijvingen. Het evenement zou alleen doorgang vinden indien zich bij de sluiting van de 1e voorinschrijving op 22 juni 19:00 (eergisteravond) voldoende Nederlandse deelnemers hadden aangemeld, waarna de 2e voorinschrijving kon worden opengesteld voor buitenlandse deelnemers. Het aantal Nederlandse voorinschrijvingen was helaas onvoldoende om de organisatie van een complete vijfkampwedstrijd met een voldoende groot tegenstandersveld in alle vijf onderdelen (schermen; zwemmen; paardrijden; schieten en lopen) te organiseren.

 

Het bestuur van de Vijfkampbond betreurt de noodzaak tot deze beslissing en beraadt zich over de organisatie van de Coubertin Cup 2011 en de toekomst van de Olympische Moderne Vijfkamp.

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl