NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (8 juni 2010)
Coubertin Cup: voorinschrijving open tot 22 juni

 

De voorinschrijving voor de Dutch Open Coubertin Cup 2010 is nu geopend en sluit op 22 juni om 19:00. 

 

De Dutch Open Coubertin Cup is de gelegenheid om in Nederland deel te nemen aan een complete Olympische Moderne Vijfkamp. Het is de enige wedstrijd waarop het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in deze tak van sport kan worden behaald en bovendien het Nederlands Kampioenschap. 

 

De Olympische Moderne Vijfkamp bestaat uit:

  • schermen: ca. 30 partijen op degen, steeds om 1 treffer;
  • zwemmen: 200 of 100 m vrije slag (afstand afhankelijk van leeftijd);
  • paardrijden: 12 hindernissen op ≥90 cm op een geloot springpaard (klik hier);
  • diathlon (lopen + schieten): 3 of 2 maal 1 km veldloop gecombineerd met het treffen van maximaal vijf doelen met luchtdrukpistool op 10m afstand (klik hier).

Klik hier voor de eisen voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp.

 

De Dutch Open Coubertin Cup 2010 vindt plaats op en rond de Bernhardkazerne in Amersfoort, waar de jaarlijkse landelijke vijfkampwedstrijd (de zogeheten Nationale Vijfkamp) van 1918 tot 1963 en in 2008 werd georganiseerd. Het programma: zaterdag 25 september schermen en zwemmen; zondag 26 september paardrijden en diathlon. De inschrijving verloopt in drie fases: 1e voorinschrijving, 2e voorinschrijving en sluiting inschrijvingen. Het evenement vindt alleen doorgang indien zich bij de sluiting van de 1e voorinschrijving op 22 juni voldoende Nederlandse deelnemers hebben aangemeld, waarna de 2e voorinschrijving kan worden opengesteld voor buitenlandse deelnemers.

 

Het maximum aantal deelnemers voor de Dutch Open Coubertin Cup bedraagt zestig, in de leeftijdscategorieën B-Jeugd (15-16), A-Jeugd (17-18), Junioren (19-21), Senioren (vanaf 22) en Masters (vanaf 30 jaar). Inschrijving is mogelijk vanaf twee onderdelen; de inschrijfkosten bedragen €5 per onderdeel plus €50 voor het onderdeel paardrijden op een geloot springpaard. Deelnemers die uitkomen in minimaal drie onderdelen komen in aanmerking voor de trofeeën voor de beste loper, zwemmer, schutter, schermer en ruiter (klik hier). Om je in te schrijven voor de Dutch Open Coubertin Cup 2010 ga je naar www.sportonderscheidingen.nl. Kies daar Olympische Moderne Vijfkamp, en vervolgens wedstrijden en deelname. Nadere infomratie over de wedstrijd of de inschrijvingen via secretaris@vijfkamp.nl. De 1e voorinschrijving sluit 22 juni 19:00, dus meld je nu aan!

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF