NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (1 maart 2010)
Kelvin Hilgeholt klaar voor nieuwtopsportseizoen

 

Kelvin Hilgeholt (26), lid van de topsportselectie van de Vijfkampbond, is klaar voor het nieuwe topsportseizoen inde Olympische Moderne Vijfkamp.


Kelvin Hilgeholt: ’In de voorbereiding op het seizoen 2010 en met de Olympische doelstelling in het achterhoofd vind ik steeds meer rust. Uiteraard hebben de prestaties van het afgelopen jaar daar erg bij geholpen. Ik merk vooral dat ik steeds volwassener train. Voorheen zocht ik de kwantiteit in trainingen; nu ben ik in goede afstemming met alle coaches meer bezig om steeds weer gebalanceerd die grenzen op te zoeken. Hierdoor voel ik me ook veel sterker. Na een fysieke voorbereiding o.a. in de bergen heb ik een goede basis weten te leggen voor het zwemmen en lopen. Medische testen en individuele wedstrijden op deze disciplines geven ook de bevestiging dat die basis sterker is dan vorig jaar. In de aanloop op het wedstrijdseizoen leggen we nu meer de accenten op de technische disciplines. Juist deze werkwijze maakt mij zekerder’.

 

Stan Dobrotvorski, bondscoach van de Vijfkampbond: ‘Kelvin heeft vorig jaar de topsportdoelen gehaald door als eerste Nederlander sinds vele jaren door te dringen tot de finales van het EK en het WK. Hij is mentaal klaar voor het nieuwe seizoen. We streven naar een topconditie in de zomer, op de grote toernooien waar het er echt toe doet: de Worldcups, het EK in juli in Hongarije en het WK Olympische Moderne Vijfkamp in september in China. Dit jaar gaan we voor de B- status, als tussenstap op het pad naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen’.

Kees Meijll, topsportcoördinator van de Vijfkampbond: ‘Kelvin heeft zich optimaal voorbereid op het komende wedstrijdseizoen. Als hij vrij van blessures blijft, streeft hij ernaar om drie internationale finaleplaatsen te behalen, waaronder ook tijdens het EK en WK. Hij heeft dit jaar weer een aansprekend wedstrijdprogramma dat bol staat van de uitdagingen, want de concurrentie zit niet stil. Onlangs is de hele trainersgroep rond Kelvin bijeen geweest om samen met hem voor komend jaar de optimale omstandigheden te creëren. Ik heb er vertrouwen in dat Kelvin ons gaat verrassen’.

 

Internationaal wedstrijdprogramma
Hieronder Kelvin’s internationale wedstrijdprogramma voor 2010:

  • 18-21 maart 2010: UIPM World Cup #2: Caïro, Egypte;
  • 8-11 april 2010: UIPM World Cup #3: Medway, Groot-Brittannië;
  • 6-9 mei 2010: UIPM World Cup #4: Budapest, Hongarije;
  • 14-20 juli 2010: EK Olympische Moderne Vijfkamp: Debrecen, Hongarije;
  • 1-7 september 2010: WK Olympische Moderne Vijfkamp: Chengdu, China.

Meer informatie over Kelvin Hilgeholt opzijn persoonlijke website www.5kamp.nl.

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Kelvin Hilgeholt tijdens een recente zwemtraining