NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (13 augustus 2009)
Kelvin Hilgeholt zaterdag in finale WK Vijfkamp

 

Kelvin Hilgeholt, Nederlands topper in de Olympische Moderne Vijfkamp, heeft zich vandaag in de halve finale ruimschoots geplaatst voor de finale van het Wereldkampioenschap aanstaande zaterdag 15 augustus in Crystal Palace Londen.


WorldCups, EKs en WKs worden over twee dagen georganiseerd. Op de eerste dag strijden de sporters in de halve finale in twee of drie poules van 32-36 deelnemers tegen elkaar in vier van de vijf de onderdelen (schermen, zwemmen en de diathlon). Vervolgens gaan de beste sporters door naar de finale op de tweede dag. Dan komen de 36 finalisten uit de verschillende poules tegen elkaar uit, nu in alle vijf onderdelen (schermen, zwemmen, paardrijden en de diathlon).


Kelvin eindigde vandaag als 4e in een van drie poules van in totaal 96 sporters uit 32 landen. Dit deed hij onder andere door in zijn poule als 1e te eindigen op de diathlon. Eerder dit jaar verbrak hij vijf Nederlands records op de Dutch Open Coubertin Cup (klik hier). De uitslagen kunnen worden gedownload op de website van de wereldbond voor de Olympische Moderne Vijfkamp (www.pentathlon.org).

 

De Olympische Moderne Vijfkamp bestaat uit:
1.     schermen: ≥30 partijen op degen om 1 treffer;
2.     zwemmen: 200m vrije slag;
3.     paardrijden: 12 hindernissen op ≤120 cm op een geloot springpaard; en
4.     schieten: 3x5 schoten met luchtdrukpistool op 10m afstand, in de diathlon gecombineerd met
5.     lopen: 3x1 km veldloop.

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Kelvin Hilgeholt tijdens het schieten in de diathlon, de nieuwe spannende combinatie van lopen en schieten in de Olympische Moderne Vijfkamp