NIEUWS OVER DE NEDERLANDSE VIJFKAMPBOND (25 mei 2009)
Militaire Vijfkamp: trainingsweekend KVNRO
                                                                                                  
De Militaire Vijfkampploeg van de KVNRO (Koninklijke Vereniging Nederlandse Reserve-Officieren), ook wel de CIOR/MILCOMP-ploeg, organiseert vrijdagavond 12 en zaterdag 13 juni een trainingsweekend voor het NK Militaire Vijfkamp 2009.

 

De Militaire Vijfkamp bestaat uit de volgende onderdelen:

 

  1. lopen: 8 kilometer veldloop (4 km voor dames);
  2. zwemmen: 50 meter zwemmen met hindernissen;
  3. schieten: drie maal 10 schoten met het persoonlijk wapen (Diemaco of Glock);
  4. hindernisbaan: 450-500m hindernisbaan; en
  5. werpen: juistheids- en verteworpen met een werpgewicht.

Het NK Militaire Vijfkamp is jaarlijks de enige gelegenheid waarop het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Militaire Vijfkamp kan worden  behaald. De wedstrijd wordt dit jaar op 1-2 juli gehouden in Oirschot en staat open voor actief dienende beroeps- en reservemilitairen. Inschrijvingen via www.cdc.nl/bims. Het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF voor de hoogste prestaties in de Militaire Vijfkamp zal dit jaar persoonlijk worden uitgereikt door Erica Terpstra, voorzitter NOC*NSF.
 
De training voor het NK Militaire Vijfkamp op 12-13 juni vindt plaats op wedstrijdlocatie: de De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot. De training is niet bedoeld als startpunt, maar heeft alleen nut voor sporters die al goed getraind zijn en willen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.


Kijk op www.militairevijfkamp.nl voor meer informatie over de Militaire Vijfkamp; klik hier om je aan te melden voor de training. De deadline is 1 juni en de plaatsen zijn beperkt!

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Werpen is al sinds 1916 een van de onderdelen van de Militaire Vijfkamp