NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (17 mei 2009)
Inschrijving Dutch Open Coubertin Cup: nog 1 week
 
Conform eerdere aankondiging sluit op zaterdag 23 mei 12:00 de inschrijving voor de laatste twee diathlontrials en het NK Olympische Moderne Vijfkamp op 13-14 juni: de Dutch Open Coubertin Cup. De diathlontrials op 22 en 29 mei zijn de laatste mogelijkheden om te trainen voor dit nieuwe onderdeel voorafgaand aan de enige wedstrijd dit jaar waarop het Nationale Vijfkampkruis kan worden behaald.

 

Inmiddels is duideliijk dat er sporters uit Chili, Finland, Nederland, de Oekraïene, Spanje, Zweden en mogelijk ook andere landen zullen deelnemen. Klik hier voor informatie over de inschrijvingen voor de diathlontrials en de Dutch Open Coubertin Cup op 13-14 juni in Doorn en op Landgoed Maarsbergen. In afwijking van eerdere berichten zal er geschoten worden met de mechanische diathlondoelen, aangezien de nieuwe electronische diatlhondoelen nog niet geleverd zullen zijn.

 

Het maximum aantal deelnemers bedraagt zestig, in de leeftijdscategorieën B-Jeugd (15-16), A-Jeugd (17-18), Junioren (19-21), Senioren (vanaf 22) en Masters (vanaf 30 jaar). Inschrijving is mogelijk vanaf twee onderdelen; de inschrijfkosten bedragen €5 per onderdeel plus €30 voor het onderdeel paardrijden op een geloot springpaard. Deelnemers die uitkomen in minimaal drie onderdelen komen in aanmerking voor de trofeeën voor de beste loper, zwemmer, schutter, schermer en ruiter (klik hier). Bovendien wordt zaterdagavond een diner (optioneel) georganiseerd in de Oranjerie op Huis Doorn (kosten €50).

 

Ga naar www.sportonderscheidingen.nl om je in te schrijven, kies daar Olympische Moderne Vijfkamp, gevolgd door wedstrijden en deelname. Klik hier voor de internationale wedstrijduitnodiging. Uitsluitend inschrijvingen via de website worden geaccepteerd. De inschrijving sluit 23 mei 12:00, dus meld je nu aan!

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl