NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (2 april 2009)

Meer deelname aan buitenlandse wedstrijden

 

De Vijfkampbond gaat deelname aan buitenlandse wedstrijden stimuleren. Dit om ervoor te zorgen dat sporters regelmatiger kunnen uitkomen op wedstrijden in het buitenland, en omgekeerd ook om te bevorderen dat meer buitenlandse sporters aan Nederlandse wedstrijden deelnemen.

 

Bart de Boer, Nederlands Kampioen Masters 2008: ‘Vorig jaar heb ik voor het eerst deelgenomen aan de EuropaCup Masters 2008, een internationale wedstrijd in Praag. Ik heb gezien dat wij Nederlandse vijfkampers op dat niveau prima kunnen meedraaien en zelfs onderdelen moeten kunnen winnen. Dus dat is fantastisch. En het is nog goede oefening voor onze eigen  Dutch Open ook.

 

Omgekeerd zou het ook super zijn als er dit jaar weer meer buitenlandse deelnemers op de  Dutch Open uitkomen. Ik wil daarom dit jaar de lead nemen bij het organiseren van deelname door équipes aan enkele masterswedstrijden. Dat is beregezellig en vaak goed betaalbaar. Als je mee wilt naar Neuss, München of Kopenhagen: meld je aan via bart.deboer@vijfkamp.nl.'

 

Selectie modernevijfkampwedstrijden Europa 2009

Datum Plaats en land Wedstrijd J S M
8-9.5
Neuss
DE
Masters Europa Cup
  M
12-14.6
Maarsbergen
NL
Dutch Open Coubertin Cup
J
S
M
1.7
München
DE
Open German Championship
  M
29-30.8
Kopenhagen
DK
Nordic Open Championship
J
S
M

 

Kijk op www.pentathlon.org voor de internationale wedstrijdkalender; klik hier voor directe links naar de Europese vijfkampbonden.

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Bart de Boer (44) werd in 2008 bij eerste deelname Nederlands Kampioen Moderne Vijfkamp (Masters) en won de Masterstrofee 2008 door op de Europacup in Praag 2km in 7.04 te lopen (1.137 wedstrijdpunten)