NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (24 maart 2009)
Kelvin Hilgeholt klaar voor nieuw topsportseizoen

 

Kelvin Hilgeholt (24), lid van de topsportselectie van de Vijfkampbond, is klaar voor een nieuw seizoen in de Olympische Moderne Vijfkamp. Dit nadat hij vorig jaar ernstig geblesseerd was geraakt aan zijn knie (klik hier).


Kelvin Hilgeholt: ‘Ik ben er klaar voor. Met name de nieuwe diathlon biedt kansen voor mij. Ik ben immers pas op mijn 19e begonnen met de Vijfkamp; veel van de grote concurrenten in Oost-Europa op hun 6e. Met dit nieuwe onderdeel zitten we nu allemaal op één lijn. In die zin is iedere verandering goed voor mij. Verder heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk positiefs uit mijn blessuretijd te halen. Het grote leerpunt voor mij is het vinden van de juiste balans tussen arbeid en rust geweest. Ik heb veel zelfvertrouwen en de trainingen gaan super. Ik heb goede verwachtingen voor de eerstvolgende WorldCup op 16-19 april in Egypte!’.


Stan Dobrotvorski, bondscoach van de Vijfkampbond: ‘Doel is dat Kelvin dit jaar drie van de vijf internationale wedstrijden in de finale staat. Ik ben optimistisch, bijvoorbeeld over de diatlon. In de nieuwe diathlon vervalt het verschil tussen de schutter die alleen negens en tienen schiet en de schutter die ook zevens en achten schiet. Die tellen nu allemaal evenveel, en Kelvin is een goede loper. We gaan het zien. We hebben geïnvesteerd voor resultaat, en de resultaten moeten nu komen’.


Kees Meijll, topsportcoördinator van de Vijfkampbond: 'Dit wordt een doorslag-gevend jaar waarin Kelvin's prestaties gaan tellen. Hij heeft zich de afgelopen maanden uitstekend kunnen voorbereiden en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Kelvin is gefocussed en wil graag laten zien waartoe hij in staat is'.


Topsportcontract
Kelvin heeft inmiddels ook een topsportcontract met de Vijfkampbond op basis van de modelovereenkomst NOC*NSF getekend, waarin de verantwoordelijkheden tussen bond en atleet voor de Olympische cyclus 2009-2012 zijn geregeld. Dit betreft zaken als het topsportprogramma; trainingen en wedstrijden; kleding en sportmateriaal; conditie, blessures en ziekte; gedragsnormen; anti-doping; deelname aan bijeenkomsten en mediaoptreden; portretrecht en logogebruik; sponsoring en commerciële activiteiten; financiële zaken en verzekeringen.


Internationaal trainings- en wedstrijdprogramma
Hieronder Kelvin’s wedstrijdprogramma voor 2009:

 

  • 19-22 maart 2009: World Cup #2: Palm Springs, Verenigde Staten (afgelast);
  • 16-19 april 2009: World Cup #3: Caïro, Egypte;
  • 7-10 mei 2009: World Cup #4: Budapest, Hongarije;
  • 28-31 mei 2009: World Cup #5: Moskou, Rusland;
  • 13-14 juni 2009: Dutch Open Coubertin Cup: Utrechtse Heuvelrug, Nederland;
  • 24-30 juni 2009: EK Olympische Moderne Vijfkamp: Leipzig, Duitsland;
  • 11-19 augustus 2009: WK Olympische Moderne Vijfkamp: Londen, Engeland.

Meer informatie over Kelvin Hilgeholt op zijn persoonlijke website www.5kamp.nl.

 

 

 

De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

 

 

 

Kelvin Hilgeholt tijdens een recente looptraining