NIEUWS OVER DE OLYMPISCHE MODERNE VIJFKAMP (9 maart 2009)

Coubertin Cup: open diathlon- en zwemtrainingen

 

De vijfkampvereniging in Amersfoort start met ingang van 22 maart 2009 een nieuwe cyclus zondagochtendtrainingen voor de Olympische Moderne Vijfkamp. Dit volgens de inmiddels beproefde formule ‘bikkelen en met de brunch weer thuis’. De trainingen staan open voor leden en niet-leden.


Zo krijgen ervaren èn beginnende vijfkampers de kans om zich geconcentreerd voor te bereiden op de enige wedstrijd in 2009 waarop het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp kan worden behaald: de Dutch Open Coubertin Cup (tevens NK). Deze wordt gehouden op 13-14 juni 2009 op de Marinierskazerne in Doorn en Landgoed Maarsbergen in Maarsbergen.


De trainingen zijn geïntegreerd met de bondstrials voor de nieuwe diathlon (de nieuwe, spannende combinatie van lopen en schieten). Alleen in 2009 zal het mogelijk zijn om de nieuwe eis voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF op het onderdeel diathlon al voorafgaand aan het NK 2009 te behalen (klik hier).


Locatie
Aangezien de Landmachtdagen op 6 en 7 juni op de Bernhardkzerne in Amersfoort worden georganiseerd zullen de diathlontrainingen plaatsvinden op De Uilenhof nabij de Groevenbeekse Heide op de Veluwe. Ook de diathlontrials van de Vijfkampbond worden (in afwijking van eerdere berichten) hier georganiseerd. De zwemtrainingen vinden plaats in Bosbad Putten. Alle trainingen staan open voor militairen en niet-militairen.

 

Data

 1. zondag 22 maart   training diathlon + zwemmen
 2. zondag 29 maart   training diathlon + zwemmen
 3. zondag 5 april       training diathlon + zwemmen
 4. zondag 19 april     training diathlon + zwemmen
 5. zondag 26 april    1e bondstrial diathlon + training zwemmen
 6. zondag 3 mei        2e bondstrial diathlon + training zwemmen
 7. zondag 17 mei      3e bondstrial diathlon + training zwemmen
 8. zondag 24 mei      4e bondstrial diathlon + training zwemmen
 9. zondag 31 mei      training diathlon + zwemmen
 10. zondag 7 juni        training diathlon + zwemmen

Programma en trainers

 • 09:30-11:30 diathlon: Rob Hetterscheid, A-trainer KNSA, voorheen chef d’équipe Nationale Militaire Pistoolploeg (schietmateriaal beschikbaar);
 • 12:00-13:00 zwemmen: Ruben Jongkind, trainer team Aprendo met onder andere Nederlands Kampioenen triathlon (lopen, zwemmen, fietsen).

 •  

  Aanmelden en financiën

  Het maximum aantal deelnemers voor deze cyclus is twaalf; het minimum zes. Afhankelijk van het aantal bedragen de kosten per deelnemer €11,50-€23 per keer cq €115-€230 voor alle trainingen (inclusief deelname aan de vier diathlontrials waarop alleen dit jaar de eis voor het Nationale Vijfkampkruis voorafgaand aan het NK kan worden behaald). Indeling op basis van eerste aanmelding. Wil je deelnemen? Meld je per e-mail aan bij Otto Klaver via amersfoort@vijfkamp.nl.

   

   

   

  De Stichting Sportonderscheidingen is in 2011 ontstaan uit de Nederlandse Vijfkampbond en is verantwoordelijk voor de in 1913 ingestelde Nationale Sportmedaille NOC*NSF en het in 1931 ingestelde Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF. Lees meer over deze twee door de Nederlandse regering erkende onderscheidingen voor fysieke prestaties op www.sportonderscheidingen.nl

   

   

   

  Opnieuw zijn toptrainers ge├źngageerd voor de open loop-, schiet- en zwemtrainingen ter voorbereiding op de Dutch Open Coubertin Cup